Tip 10: Hoe controleer ik de financiële gezondheid van (keten)partners?

Kans op schade door bedrijfsfaillissementen neemt toe

Volgens kredietverzekeraar Atradius gaat het aantal faillissementen dit jaar oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten of een bedrijf in je keten financieel gezond is, zodat je geen risico loopt op wanbetaling of leveringsproblemen. Maar het identificeren van signalen dat een bedrijf in uw toeleveringsketen op omvallen staat, kan complex zijn, maar het is belangrijk om waakzaam te zijn, vooral als u afhankelijk bent van dat bedrijf voor uw eigen activiteiten.

FM presenteert komende weken elke week een tip voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management over welke waarschuwingssignalen niet gemist mogen worden. Vandaag deel tien.

10. Let op publieke signalen zoals nieuws over massale ontslagen, sluiting van faciliteiten, rechtszaken, of het aanvragen van faillissementsbescherming.

Zowel in Nederlandse media als daarbuiten –ook in lokale en regionale media– wordt veel geschreven over bedrijfssluitingen, verhuizingen, productieproblemen en overige signalen die kunnen wijzen over naderende problemen in ketens en sectoren.

Tevens zijn er websites die uit openbare bronnen over surseances, liquidaties en faillissementen putten.  

[Lees ook]

Gerelateerde artikelen