Tip 5: Hoe controleer ik de financiële gezondheid van mijn (keten)partners?

Kans op schade door bedrijfsfaillissementen neemt toe

Volgens kredietverzekeraar Atradius gaat het aantal faillissementen dit jaar oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten of een bedrijf in je keten financieel gezond is, zodat je geen risico loopt op wanbetaling of leveringsproblemen. Maar het identificeren van signalen dat een bedrijf in uw toeleveringsketen op omvallen staat, kan complex zijn, maar het is belangrijk om waakzaam te zijn, vooral als u afhankelijk bent van dat bedrijf voor uw eigen activiteiten.

FM presenteert komende weken elke week een tip voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management over welke waarschuwingssignalen niet gemist mogen worden. Vandaag deel vijf.

5. Neem eisen op in contracten, in offertes en/of in andere afspraken en overeenkomsten met keten- en partnerbedrijven over leveringen, betalingen, kwaliteit en duurzaamheid van de producten of diensten. Op die manier zullen samenwerkende partners eerder gesprekken moeten aangaan in situaties waarin onvoldoende geïnvesteerd kan worden om te voldoen aan eisen en afspraken.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen