Tip 7: Hoe controleer ik de financiële gezondheid problemen van mijn (keten)partners?

Kans op schade door bedrijfsfaillissementen neemt toe

Volgens kredietverzekeraar Atradius gaat het aantal faillissementen dit jaar oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten of een bedrijf in je keten financieel gezond is, zodat je geen risico loopt op wanbetaling of leveringsproblemen. Maar het identificeren van signalen dat een bedrijf in uw toeleveringsketen op omvallen staat, kan complex zijn, maar het is belangrijk om waakzaam te zijn, vooral als u afhankelijk bent van dat bedrijf voor uw eigen activiteiten.

FM presenteert komende weken elke week een tip voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management over welke waarschuwingssignalen niet gemist mogen worden. Vandaag deel zeven. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


7. Als u al zaken doet met bedrijven in de keten, let dan op veranderingen in de voorwaarden van betalingstermijnen: stelt een bedrijf snellere betaling in en nieuwe voorwaarden op of betaalt een (keten)partner later dan eerdere perioden/betalingstermijnen, dan kunnen dat tekenen zijn van financiële problemen. Dit vergt goed contact met andere afdelingen alsmede een databestand met trackrecord.Gerelateerde artikelen