Tip 6: Hoe controleer ik de financiële gezondheid van mijn (keten)partners?

Kans op schade door bedrijfsfaillissementen neemt toe

Volgens kredietverzekeraar Atradius gaat het aantal faillissementen dit jaar oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten of een bedrijf in je keten financieel gezond is, zodat je geen risico loopt op wanbetaling of leveringsproblemen. Maar het identificeren van signalen dat een bedrijf in uw toeleveringsketen op omvallen staat, kan complex zijn, maar het is belangrijk om waakzaam te zijn, vooral als u afhankelijk bent van dat bedrijf voor uw eigen activiteiten.

FM presenteert komende weken elke week een tip voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management over welke waarschuwingssignalen niet gemist mogen worden. Vandaag deel zes.

6. Controleer de kredietwaardigheid van het bedrijf bij kredietbeoordelingsbureaus. Deze bureaus geven vaak ratings en rapporten uit die aangeven of een sector, branche of bedrijf financiële problemen heeft of een hoog risico heeft op wanbetaling. Voor partners die productie in het buitenland voeren, kunnen de sector en industrierapporten worden opgevraagd uit desbetreffende landen.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen