Tip 8: Hoe controleer ik de financiële gezondheid van mijn (keten)partners?

Kans op schade door bedrijfsfaillissementen neemt toe

Volgens kredietverzekeraar Atradius gaat het aantal faillissementen dit jaar oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten of een bedrijf in je keten financieel gezond is, zodat je geen risico loopt op wanbetaling of leveringsproblemen. Maar het identificeren van signalen dat een bedrijf in uw toeleveringsketen op omvallen staat, kan complex zijn, maar het is belangrijk om waakzaam te zijn, vooral als u afhankelijk bent van dat bedrijf voor uw eigen activiteiten.

FM presenteert komende weken elke week een tip voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management over welke waarschuwingssignalen niet gemist mogen worden. Vandaag deel acht.

8. Probeer financiële en niet financiële medewerkers open en eerlijke communicatie met het bedrijf te laten onderhouden. Laat medewerkers op relevante niveau’s en op gepaste wijze informeel vragen stellen over de financiële gezondheid en vraag om updates over eventuele veranderingen in de bedrijfsomstandigheden die zij waarnemen bij klanten, leveranciers en overige partners. Dit vergt goede terugkoppeling en regulier contact met andere, non financial medewerkers.


Gerelateerde artikelen