ERP-systeem verdringt Excel op de financiële afdeling

Geklaag over handmatige en tijdrovende taken voor de financiële afdeling

Waar in 2020 de meeste financiële organisaties nog voor Excel kozen voor hun debiteurenbeheer (42%), staat nu het ERP-systeem op nummer één (41%). Dit blijkt uit de FinTech Barometer; een onderzoek naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven door Onguard. Dit jaar zijn ruim driehonderd CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd.

  • Excel blijft dominant voor debiteurenbeheer
  • Numbers is zeldzaamheid op financiële afdeling
  • Days Sales Outstandig (DSO) is verlaagd van 40 dagen naar ongeveer een maand

Excel is niet helemaal uit beeld verdwenen voor debiteurenbeheer. Een kwart van de bedrijven gebruikt dit nog. Een andere populaire tool voor debiteurenbeheer is speciale kredietbeheersoftware. Die wordt anno 2023 iets minder gebruikt in vergelijking met drie jaar geleden (2020: 23%, 2023: 19%).

Speciale kredietsoftware blijft populair

Een programma dat duidelijk in populariteit is afgenomen, is Numbers. In 2020 was dit nog voor negentien procent de favoriet, in 2023 was dit slechts voor vier procent het geval.

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

DSO daalt

Welk programma ook gebruikt wordt, er is wel een duidelijke verschuiving in de Days Sales Outstanding (DSO). Waar in 2020 bij tien procent van de bedrijven de gemiddelde DSO meer dan veertig dagen besloeg, is dat inmiddels nog maar bij vier procent van de bedrijven zo. Minder dan de helft van de bedrijven (44%) hoeft momenteel gemiddeld minder dan dertig dagen te wachten op zijn betalingen.

“Days Sales Outstanding” (DSO) of “Days Receivables” is een financiële maatstaf die wordt gebruikt om de gemiddelde tijd te meten die een bedrijf nodig heeft om zijn openstaande debiteuren of uitstaande facturen te innen. DSO wordt meestal uitgedrukt in dagen en is een belangrijke indicator voor de efficiëntie van het debiteurenbeheer van een bedrijf. Een lage DSO geeft aan dat een bedrijf erin slaagt om zijn openstaande facturen snel te innen, wat gunstig is voor de cashflow en de liquiditeit. Een hoge DSO kan erop wijzen dat een bedrijf moeite heeft om klanten op tijd te laten betalen, wat kan leiden tot financiële problemen.

Teveel handmatige taken

Volgens de onderzoekers ligt het aan het vele gebruik van Excel dat respondenten klagen over handmatige en tijdrovende taken voor de financiële afdeling. Zij beoordelen tijdrovend werk als een van de grootste interne uitdagingen in hun creditmanagement processen (20%). In 2021 (23%) en 2022 (25%) werd dit nog gezien als de grootste uitdaging. Inmiddels wordt zo persoonlijk mogelijk communiceren als nóg uitdagender aangemerkt (22%).

Lees meer over hoe het nog beter kan op de financiële afdeling

Gerelateerde artikelen