De waarde blogroll van Leo van de Voort

"Als je zelf grenzen verlegt, dan hoeft een ander dat niet voor jou te doen." Leo van der Voort blogt over strategisch waardemanagement.

Door Bouko de Groot.

Leo van de Voort schrijft voor FM.nl regelmatig over waardemanagement. Hij doet dat vanuit zijn rol als corporate finance adviseur, dwarsdenker, rasoptimist en waardetoevoeger. Hij is partner bij Fuel for Living Strategies. In 2000 werd hij door het zakenblad Next! uitgeroepen tot een van de vernieuwers van het vaderlandse bedrijfsleven in de jaren ’90: ‘Apostel van het aandeelhouderswaardedenken’.
 
Van de Voort is een strateeg met een veelzijdige werkervaring in tal van branches met evenveel professionele rollen. Als topconsultant en CFO in – internationale – beursgenoteerde organisaties kent hij het  bestuurlijke – klappen van de zweep. Hij ziet vanuit waardeperspectief  mogelijkheden en kansen, waar anderen zich concentreren op bedreigingen en onmogelijkheden: “Als je zelf grenzen verlegt, dan hoeft een ander dat niet voor jou te doen.” Ook is hij klankbord voor Raden van Toezicht en Bestuurders met een serieus transitieprobleem. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en publicist, zo is hij onder andere co-auteur van de bestseller Risicovreugde (2018).

Dit zijn al z’n blogs op een rij, continu aangevuld met de meest recente.

‘Cash is cool’

Activisme als noodzaak

Besturen is een zoektocht naar waarde

Waarde en economie

Verkeerd verbonden? De waardevernietiging bij KPN

Gerelateerde artikelen