Markt update

artikel-thumbnail

02 maart 2017

Werken in de cloud: Hoe worden uw medewerkers maximaal productief?

Steeds meer organisaties werken in de cloud. Begrijpelijk, want hierdoor kunnen medewerkers overal en altijd (samen)werken. Dat zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit binnen de organisatie én daarbuiten, maar ook voor nieuwe vormen van productiviteit. Factoren als persoonlijke effectiviteit, kennisdelen en samenwerking zijn meer dan ooit bepalend voor het succes van een organisatie. Om die nieuwe productiviteit te vergroten is het wel van belang cloudtoepassingen optimaal te benutten. Maar hoe doe je dat?

artikel-thumbnail

27 december 2016

Ierland beste land in Europa om bedrijf te beginnen in 2017. Nederland op de 7e plaats van de 27

Ierland is bovenaan geëindigd in de Best places to do Business in Europe Index, die valuta-expert World First heeft samengesteld. Een combinatie van een vriendelijk belastingklimaat, gemakkelijke toegang tot kapitaal en een sterke economische groei zorgde ervoor dat Ierland voor Slowakije, Letland en Malta eindigde. Nederland staat 7e en Italië eindigde op de 27e en laatste plaats.

artikel-thumbnail

30 november 2016

Waarom artificial intelligence de sleutel is tot securitysucces

Cyberaanvallen liggen steeds vaker en in meer geavanceerde vorm op de loer. Het afgelopen jaar steeg het aantal succesvolle aanvallen met wel 144 procent, zo blijkt uit het CYREN 2015 Cyberthreat Yearbook. Jaarlijks blijft maar liefst zeventig procent van de negentig miljoen incidenten onopgemerkt. In Nederland werd op 1 januari 2016 de Wet Meldplicht Datalekken geïntroduceerd. Inmiddels hebben we hierdoor een iets beter beeld gekregen van het aantal datalekken in Nederland, al dan niet veroorzaakt door hackers. Vorige week werden Michael Page en Philips nog in verlegenheid gebracht door grote hacks. En laten we ook de 339 miljoen accounts van Adultfriendfinder, die onlangs buit zijn gemaakt, niet vergeten. Hacks zijn aan de orde van de dag en worden ook steeds geavanceerder. Voor organisaties tijd om actie te ondernemen.

artikel-thumbnail

24 november 2016

DDi breidt Transaction Robot uit met Proces Manager

Onlangs introduceerde DDi Information Automation Engineers uit Hoofddorp de Transaction Robot voor Document Processing. Met het inzetten van de Robot zet een organisatie de (eerste) stap naar een digitale transformatie. Alle binnenkomende berichten worden gedigitaliseerd, volautomatisch geclassificeerd en toegevoegd aan de juiste processen (workflow). Nu gaat DDi een stap verder door de Transaction Robot te koppelen aan hun Proces Manager voor het vastleggen en controleren van bedrijfsprocessen.

artikel-thumbnail

03 november 2016

E-factureren vanaf 2017 een voldongen feit

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog precies twee maanden om op elektronisch factureren over te stappen. Dit geldt voor bedrijven, ongeacht de bedrijfsgrootte, die van 1 januari 2017 nog zaken willen blijven doen met de Nederlandse Rijksoverheid. Papieren en pdf- facturen worden vanaf het nieuwe jaar simpelweg niet meer in behandeling genomen. Met deze transitie is de Rijksoverheid hard op weg om arbeidsintensieve, inefficiënte, fout- en fraudegevoelige papieren factuurstromen achter zich te laten en sneller rekeningen te kunnen valideren, betalen en af te handelen.

artikel-thumbnail

27 oktober 2016

Nederlandse MKB geraakt door Amerikaanse verkiezingen

De Brexit heeft Nederlandse exporteurs naar het Verenigd Koninkrijk geraakt, nu het Britse pond ongeveer 20 procent gedaald is sinds juni toen de Britten zich uitspraken voor een vertrek van hun land uit de Europese Unie. Nu we dichter bij het stemmen op 8 november komen, lijkt het er sterk op dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen de nieuwe bepalende factor worden op de financiële markten voor de komende periode. Ongeveer de helft van de Nederlandse MKB-ers zal erdoor geraakt worden vanwege de blootstelling aan de Amerikaanse dollar.

artikel-thumbnail

24 augustus 2016

Nederlands MKB loopt groot valutarisico na Brexit door onvoldoende bescherming

Exact twee maanden geleden stemden de Britten in een referendum voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). In de dagen na de Brexit voelden valuta wereldwijd de schok van deze beslissing. Het Britse pond verloor tot 15% van zijn waarde tegenover de euro. Dit leidt een lange tijd van onzekerheid in omtrent de staat van de Britse economie, met daardoor naar verwachting nog meer volatiliteit van het pond en andere Europese valuta, waaronder de euro. Bovendien, terwijl de invloed van de Brexit op de eurozone nog moet worden bekeken, verloor de euro 3,5% van zijn waarde tegenover de dollar, wat de Europese en Nederlandse importeurs zorgen baart.

artikel-thumbnail

25 juli 2016

aEsize8 is live: succesvolle lancering vernieuwd platform voor Inkoop, Finance & HR

Esize8 is officieel live! Esize, leverancier van Cloud Spend Management-oplossingen, lanceert de vernieuwde suite bedrijfssoftware voor de domeinen Inkoop, Finance & HR. Met deze versie introduceert Esize, naast uiteenlopende innovatieve functionaliteiten, een volledig vernieuwde gebruikersinterface in een eigentijdse look & feel. Esize8 biedt hiermee de beste gebruikerservaring in de historie van het platform en onderscheidt zich als de meest gebruiksvriendelijke oplossing in de markt. Nieuwe features zijn onder meer een persoonlijke, eenvoudig in te richten startpagina (widgets) en een slimme zoekfunctionaliteit (zoals Google search). Daarnaast introduceert Esize als onderdeel van haar mobiele strategie een aantal apps (iOS en Android) die het mogelijk maken om ook op smartphones en tablets specifieke taken af te handelen, zoals bijvoorbeeld het goedkeuren van bestellingen en facturen of het digitaal indienen van declaraties.

artikel-thumbnail

25 juli 2016

Ad van der Poel opgenomen in Global Finance's Who's Who in Treasury & Cash Management

De Nederlander Ad van der Poel, Baware's Senior Vice President, Financing Services is een van de professionals die door Global Finance is geselecteerd in de 2016-editie van de jaarlijks terugkerende Who's Who in Treasury & Cash Management. Van der Poel wordt geprezen voor het opzetten van nieuwe betalingsstrategieën om zo bedrijven te helpen bij het verbeteren van cashflow en werkkapitaal. Hij is het gedachtegoed achter Basware's innovatieve Financing Services-divisie en leidt deze afdeling nog steeds, alsmede de flexibele financing-oplossingen.

artikel-thumbnail

21 juli 2016

Van bonnetje tot boekhouding: eenvoudig declaraties digitaliseren met Esize

Esize, leverancier van Cloud Spend Management-oplossingen, introduceert de mobiele app voor iPhone en Android waarmee medewerkers digitaal bonnetjes kunnen declareren. Met de mobiele (en web­)applicatie zijn declaratieformulieren verleden tijd. In plaats van papieren bonnetjes te bewaren, maken medewerkers eenvoudig een foto van de bon en zetten deze met 1 klik direct in een online overzicht. De leidinggevenden kunnen in het overzicht de declaraties goedkeuren, afkeuren en eenvoudig doorzetten naar de financiële administratie. Met Esize Expenses kunnen organisaties het papieren declaratieproces compleet digitaliseren, en veel tijd (en dus kosten) besparen.

artikel-thumbnail

17 juni 2016

LoanStreet toont razendsnel financieringskans voor ondernemers

Fintechbedrijf Sparkholder heeft een nieuwe softwareoplossing voor het mkb uitgebracht. Loanstreet berekent binnen enkele minuten vrijblijvend de financieringskansen voor ondernemers. Ook geeft de tool aan bij welke - op LoanStreet aangesloten - financiers een aanvraag kans van slagen heeft. De financieringsaanvraag kan vervolgens binnen een uur naar potentiële financiers en/of investeerders worden gestuurd. De applicatie kan door ondernemers zelfstandig gebruikt worden, maar LoanStreet biedt ook de mogelijkheid om de accountant of boekhouder mee te laten kijken, omdat dit de kwaliteit van de data en de financieringsaanvraag verhoogt, waardoor financiers makkelijker en sneller kunnen beslissen. Exact en Rabobank zijn launching partners en gaan in hun dienstverlening gebruikmaken van LoanStreet.

artikel-thumbnail

15 juni 2016

E-facturen de reddende engel voor het MKB

E-factureren is een van de oplossingen die het Nederlandse bedrijfsleven, en het MKB in het bijzonder, uit de negatieve tendens van de verlate betalingen kan trekken. Uit een recent onderzoek dat jaarlijks door Intrum Justitia wordt gehouden, blijkt namelijk dat (bewust) te laat betaalde facturen een financiële tol van zo'n 7 miljard euro eisen. Ruim zestig procent van de ondervraagden in het onderzoek geeft aan dat slechte administratieve processen bij hun opdrachtgevers de oorzaak zijn van dit lakse betalingsgedrag.

artikel-thumbnail

26 mei 2016

Nederlanders ontevreden over spaarrente; alternatieve spaarmogelijkheden onbekend

FinTech-startup Savedo biedt Nederlandse spaarders 1,6% rente op 1-jarige deposito. De historisch lage spaarrente is al langere tijd een issue in Nederland. Niet alleen onder spaarders, ook toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich grote zorgen. Negen op de tien Nederlanders zijn dan ook ontevreden over de huidige spaarrente. Vier op de tien geven aan niet op de hoogte te zijn waar de hoogste rente te krijgen is. Dat blijkt uit onderzoek* van FinTech start-up Savedo onder Nederlandse spaarders.

artikel-thumbnail

10 mei 2016

Administrateur 3.0 doet niet meer aan boekhouden

De 'Administrateur 3.0' doet niet meer aan boekhouden. Nee, hij geniet weer van de cijfers! Tenminste, als het aan Marco Pijnappel, manager Controlling van AFAS Software ligt. 'Ja, dat gun ik alle administrateurs! Cijfers ophoesten voor de accountant is gewoon niet leuk en bovendien niet nuttig voor de bedrijfsvoering. Dan blijf je maar in de achteruitkijkspiegel kijken. Bovendien kost het maken van al die lijstjes veel tijd en zo houd je die kostenpost zelf in stand. Ambachtelijk boekhouden is helemaal niet meer nodig. Met slimme financiële software werk je weer aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.' Pijnappel is spreker op de Nationale Administrateursdag op donderdag 12 november in Burgers' Zoo.

artikel-thumbnail

28 april 2016

Basware 'Representative Provider' in Gartner-rapport "Technology Insight for Procurement Networks"

Gartner: "Procurement-netwerken bieden toegevoegde waarde voor inkoop-applicaties door hogere mate van automatisering en ze verbeteren de samenwerking met leveranciers". Basware is opgenomen in het Gartner-rapport 'Technology Insight for Procurement Networks'. Gartner: "Door het elektronisch verbinden van afnemers en leveranciers kunnen procurement-netwerken de mate van automatisering verbeteren en efficiency van de procurementprocessen verhogen. Hieronder vallen onder meer het automatisch matchen van inkooporders en facturen alsmede de voorselectie van leveranciers door het gebruik van openbare leveranciersprofielen."

artikel-thumbnail

26 april 2016

ICTroom wint prijs voor modulair datacenter portfolio

Op basis van haar recente analyse van de modulaire datacenter markt beloont Frost & Sullivan ICTroom met de "2016 Frost & Sullivan Award voor Product Line Strategy Leadership". ICTroom heeft een niche voor zichzelf gecreëerd in de modulaire datacenter industrie door zich te positioneren als een integrator met uitstekende technologische expertise. Het bedrijf heeft een breed scala van datacenter oplossingen met a ls toegevoegde waarde dat deze in hoge mate aanpasbaar zijn. Het onlangs gelanceerde modulaire datacenter portfolio kent een keur aan producten, waaronder de IMD250 die opvalt door zijn baanbrekende flexibiliteit.

artikel-thumbnail

20 april 2016

Basware vereenvoudigt PDF e-invoicing

nieuwe mogelijkheden vergroten efficiency voor elke organisatie, ongeacht bedrijfsgrootte Basware PDF e-Invoice biedt mogelijkheden voor vroegtijdige betalingen en verbeterde cashflow Basware introduceert Basware PDF e-Invoice waarmee zowel kleine als grote ondernemingen hun e-invoicingprocessen kunnen versnellen en vergemakkelijken. Door te connecteren met het Basware Commerce Network wordt de mate van automatisering verhoogd en de samenwerking met leveranciers verbeterd. De nieuwe functionaliteit betekent dat organisaties, ongeacht de bedrijfsgrootte, in staat zijn hun facturen elektronisch aan te leveren en met minder middelen te integreren met bestaande billingsystemen.

artikel-thumbnail

19 april 2016

RealOpen IT kiest voor Yoobi uren- en tijdregistratie

RealOpen IT, IT-dienstverlener op het gebied van Identity & Access Management (AIM)-oplossingen, heeft na intensief marktonderzoek gekozen voor het uren-, factuur- en projectregistratie systeem van Yoobi. Deze cloudoplossing is ontwikkeld door het bedrijf e-dynamics , een specialist in het ontwerpen en realiseren van applicaties en grotere bedrijfskritische systemen. Er werken al meer dan 4.000 werknemers met de uren- en tijdregistratie van Yoobi, die zich onderscheidt doordat de administratie, de gemaakte planning en het budget online en via een app inzichtelijk zijn en bijgewerkt kunnen worden.

artikel-thumbnail

18 april 2016

Xpenditure wint op European FinTech Awards 2016

Xpenditure heeft op de European FinTech Awards in Amsterdam de "Best Of Show"-award gewonnen. De jury, samengesteld uit bankiers en investeerders, was duidelijk onder de indruk van de presentatie die Xpenditure eerder op de dag hield met als titel "Claim back your time". Xpenditure biedt innovatief, digitaal onkostenbeheer aan voor grote ondernemingen, MKB's en zelfstandigen, maar het is de toegevoegde waarde voor banken die voor deze award het verschil maakte. 'Deze award ligt voor mij in het verlengde van de grote vraag bij banken om met Xpenditure te kunnen werken,' vertelt een opgetogen Boris Bogaert, medeoprichter van Xpenditure.

artikel-thumbnail

13 april 2016

eVerbinding helpt netbeheerder Stedin bij elektronische facturen

Stedin en eVerbinding werken samen om antwoord te geven op de vraag vanuit de markt om efacturen te versturen en te ontvangen. Tot op heden verstuurt netbeheerder Stedin een groot deel van haar facturen op papier, maar merkt een veranderende klantvraag. Uit onderzoek blijkt dat de klanten van Stedin steeds meer en nadrukkelijker vragen om e-facturen in xml of ubl-vorm. Door de samenwerking aan te gaan met eVerbinding wordt hier gehoor aan gegeven. In eerste instantie gaat het om een pilot van drie maanden.

artikel-thumbnail

24 maart 2016

DDi realiseert nieuwe koppeling Factuur software met Accountview

DDi, de softwareontwikkelaar uit Hoofddorp, heeft een nieuwe moderne standaard interface gerealiseerd met het financiële pakket Accountview. Met deze vernieuwde interface tussen de factuurverwerkingssoftware DDi Factuur en het ERP-pakket is een grote stap gemaakt in het gebruikersgemak. Tevens is het implementatietraject een stuk ingekort. Hiermee wordt een grote groep gebruikers van zowel de DDi Factuur- als de Accountview toepassingen in de gelegenheid gesteld nog beter en efficiënter hun werk te doen.

artikel-thumbnail

16 maart 2016

Basware en WEX lanceren nieuwe betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen

Bedrijven profiteren van betere financiële processen, vroege betalingen en een soepele cashflow Basware en WEX Inc., een leverancier van zakelijke betalingsoplossingen, hebben vandaag hun samenwerking bekendgemaakt voor het leveren van een nieuwe zakelijke betalingsoplossing. De overeenkomst is opgezet om het bedrijfsleven te helpen bij het verder verbeteren van het purchase-to-pay-proces en werkkapitaalmanagement door middel van een nieuwe, geautomatiseerde betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen. De oplossing biedt afnemers eenvoudig toegang tot vroege betalingsfinanciering, terwijl leveranciers ervoor kunnen kiezen om met meer zekerheid sneller betaald te krijgen. De oplossing wordt gelanceerd in samenwerking met Basware.

artikel-thumbnail

03 maart 2016

Atos en Quartet FS lanceren big data-applicatie voor naleving FRTB-regelgeving door banken

Amstelveen, 1 maart 2016 - Atos bundelt via Bull - haar merk van technologische producten en software - de krachten met Quartet FS, leverancier van het ActivePivot in-memory analytische platform. Beide partijen gaan een big data-toepassing lanceren die snelle data-analyses faciliteert en aan de basis staat van een betere besluitvorming van financiële instellingen. Deze innovatieve in-memory technologie is geïntegreerd in de bullion-server van Bull als een applicatie die de naleving waarborgt van toekomstige FRTB-regelgeving door banken.

Lees meer: 1 | 2 | 3