Casper Sonnega winnaar Credit Management Award 2016

Tijdens het Jaarcongres Credit Management op 7 april 2016 op de Landgoederij te Bunnik is Casper Sonnega (Head of Collections Business Unit Benelux bij Santander Consumer Finance) onderscheiden met de Credit Management Award 2016.
–> Bekijk de foto’s van het Jaarcongres Credit Management 2016
–> Lees het gehele verslag van het Jaarcongres Credit Management 2016 
–> Bezoek onze komende events

De jury heeft Casper Sonnega verkozen tot winnaar om drie redenen:

Resultaatgerichtheid
Een belangrijke succesfactor van Sonnega’s beleid is de inzet van externe expertise en outsourcing. Hij weet welke krachten hij in huis heeft en welke specialiteiten hij beter extern kan inschakelen. Ook heeft hij heeft durven investeren in de juiste kennis en tools. Deze aanpak heeft geleid tot een reductie in achterstanden en verliezen voor Santander Consumer Finance Benelux. Ook is de flexibiliteit en schaalbaarheid van de credit management-organisatie sterk toegenomen.
Teamwork
Sonnega is een duidelijke people manager die begrijpt dat mensen uiteindelijk het succes van de organisatie bepalen. Hij kijkt goed naar de individuele krachten en persoonlijkheden van zijn mensen en maakt hier zo goed mogelijk gebruik van bij het overwinnen van de uitdagingen van het team. Hij besteedt ook veel aandacht aan competentieontwikkeling, opvolgingsvraagstukken en employee engagement. 
Beïnvloeden en adviseren 
Binnen de context van de omgeving van een bank weet Sonnega met zijn team een soepele samenwerking te bewerkstelligen en wordt er vanuit bijzonder beheer vaak input geleverd. Zo ondersteunde zijn team de operations-afdeling door het ontwikkelen van nieuwe dashboards en nemen zij vaak de lead in projecten over de verschillende units heen. Samengevat helpt Sonnega de business met het bewust en verantwoord nemen van risico’s en beslissingen. 
Een andere belangrijke reden voor Sonnega’s succes is de keuze voor een datagedreven strategie en visie. Het opslaan van meer klantendata, ontwikkelen van eigen datamarts, de organisatie overtuigen dat collections toegang behoeft tot alle data uit de customer life cycle en die data slim en proactief te gebruiken. 
Tot slot stelt de jury vast dat Sonnega een gedreven credit manager die altijd vol enthousiasme het debat aangaat over het veranderende vakgebied en wat dat vraagt van professionals in credit management. Allemaal duidelijke redenen voor de jury om Sonnega te honoreren met deze prestigieuze award. 
De Credit Management Award is Nederlands meest prestigieuze prijs voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van credit management. Zoals ieder jaar is de eerste stap het werven van interessante pre-genomineerden die een aansprekende bijdrage hebben geleverd aan het professionaliseren van credit management binnen hun organisaties. Daar zetten de community managers van Alex van Groningen hun CFO netwerk voor in en bekenden uit de credit management community. 
Uit de ingezonden cases kiezen zij een top 3. Deze top wordt door de redactie van FM.nl (Financieel-Management) benaderd voor een interview. De interviews vormen het uitgangspunt voor de pitches en de jurygesprekken en tellen mee in de beoordeling van de uiteindelijke winnaar. De pitches en jurygesprekken vonden plaats op dinsdag 22 maart. Aan de hand hiervan heeft de jury de winnaar bepaald. 
De jury bestaat uit:
• Richard van Sintemaartensdijk (GBS Accounts Receivable & Credit Manager Region Central bij SCA Hygiene Products en winnaar 2015)
• Marco van Katwijk (Manager Tone of Voice Betalen Essent en winnaar 2014)
• Wilma Arends (Manager Treasury and Credit Risk bij Molex en winnaar  2011)
• Jordan van Vilsteren (oud CFO Ricoh)
De Credit Management Award is onderdeel van het Jaarcongres Credit Management
 
————————————————————————————- 

Wilt u meer weten over Credit Management? 4 tips:
1. Bezoek het Jaarcongres Credit Management 2017
Op donderdag 6 april 2017 organiseren Alex van Groningen en FM Magazine de 15e editie van het Jaarcongres Credit Management. Ontmoet 150 vakgenoten en laat u wederom inspireren door diverse best practices, expertsessies en casepresentaties. En… wie wint de 15e Credit Management Award? Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar CreditMan.nl.
Wilt u als partner betrokken zijn bij het Jaarcongres Credit Management? Mail Tim Bosman.
2. In twee dagen alle aspecten van werkkapitaal optimalisatie
Wilt u de financiële structuur van uw organisatie verbeteren en daarmee een betere cash- concurrentiepositie bereiken? Volg dan de tweedaagse Masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Ontvang praktische tips en laat u inspireren door een business case. Meld u hier direct aan.

3. Bezoek de Credit Expo 2016
Credit Expo biedt een compleet overzicht van de markt voor Credit Management en daaraan gerelateerde producten en diensten. U ziet in korte tijd wat er in de markt speelt en kunt een goede vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. Kom naar de 10e editie van Credit Expo op donderdag 3 november 2016 in NBC Nieuwegein. Lees meer op CreditExpo.nl.
4 Lees tips & tricks in het Werkkapitaaldossier
Cash is king, weet iedere finance professional, maar hoe realiseert u dit? Optimaliseer de werkkapitaalpositie van uw organisatie met de vele tips & tricks in het FM.nl Werkkapitaaldossier.

Gerelateerde artikelen