Movares is een advies- en ingenieursbureau. Dat betekent een projectenorganisatie waar informatie over uren, offertes en prognoses cruciaal is voor adequate sturing. De ERP-inrichting van de organisatie kenmerkt zich door een aantal op zichzelf staande (gekoppelde) oplossingen. De ambitie ligt er om steeds meer systemen te integreren en met de implementatie van Infor10 CPM en Infor10 Business Intelligence is Movares weer een stap dichter in die richting gekomen.
Na dit Excel filmpje vermenigvuldigt u snel de gewenste rijen en kolommen. U elimineert fouten door handmatige formules en u voorkomt onnodig zoekwerk naar moeilijk traceerbare fouten. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
'Bring Your Own' (of BYO) houdt in dat werknemers hun eigen apparaat - laptop, smartphone of tablet - meenemen naar het werk. Dit biedt voordelen, maar brengt ook risico's met zich mee. Hoe gaat u om met beveiliging van bedrijfsinformatie? Daarnaast moet u als Financial weten wat de invloed van BYO is op het IT-budget. Met een slim beleid valt hierop flink te besparen en kunt u tegelijkertijd talentvolle jonge werknemers aantrekken.
Na dit Excel filmpje filtert u unieke waardes op de snelste manier. U heeft direct overzicht over omvangrijke lijsten en boekt tijdswinst door effectieve toepassing van draaitabellen. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
Na dit Excel filmpje verwijst u snel en foutloos naar andere cellen. Uw verwijzingen zijn voortaan snel en eenvoudig te controleren en u boekt tijdswinst doordat verwijzingen herkenbaar zijn. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
Een veelbesproken ERP-implementatie in de zorgsector is die van het Amphia Ziekenhuis. Systeemeigenaar Joep van Halder spreekt van een succes, al zijn er zeker aspecten die hij anders zou aanpakken als hij het opnieuw mocht doen. 'Onder elke wijziging in het systeem moet een businesscase liggen. Welke toegevoegde waarde levert de ontwikkeling voor het ziekenhuis?'
In deze tijden van economische onzekerheid letten bedrijven extra goed op hun uitgaven. Om kosten te besparen worden grote investeringen in bijvoorbeeld IT nog even uitgesteld. Het uitstellen van investeringen in softwarekwaliteit brengt echter ook grote risico's met zich mee. In dit artikel worden een aantal hulpmiddelen gepresenteerd om inzicht te krijgen in de risico's en een goede afweging te kunnen maken.
In zakelijke omgevingen wordt nog steeds zuinigjes gereageerd bij de term 'open source'. Dat is jammer, want voor zakelijke toepassingen zoals Business Intelligence (BI) zijn er soms prima alternatieven beschikbaar voor de dure proprietary oplossingen van SAP, IBM en Oracle. Dit artikel neemt 4 van deze producten onder de loep, maar zal ook kritisch naar de mitsen en maren van met name de gebruikte licentiemodellen kijken.
Het TAX-i project van de waterschappen staat momenteel negatief in het nieuws: te laat, te duur en nog steeds niet klaar. Het lijkt er op dat dit ICT fiasco niet op zichzelf staat. Structureel is er iets mis met het realiseren van ICT projecten in de (semi)publieke sector: UWV, VROM, Politie, Belastingdienst. In de private sector is het niet veel beter, maar hier gaat het niet om gemeenschapsgeld.
Welk financieel pakket het beste is, is moeilijk te bepalen. Maar het is wel een boeiende vraag om te stellen blijkt uit de voortdurende discussie in de LinkedIn-groep Finance Professionals Netherlands. Onlangs kwam een tiental Financials bij elkaar om de discussie live voort te zetten. Veel financials zijn nog niet helemaal gelukkig met hun financiële software en wijken daarom voor analyse en rapportages uit naar Excel. 'We moeten toe naar een managementinformatiesysteem dat Excel overbodig maakt.'
Als vervolg op het artikel over Slicers geeft dit artikel meer inzicht in een andere nieuwe functionaliteit in Excel-2010 namelijk Tables. Excel-gebruikers zullen al snel ontdekken dat dit een zeer handige functionaliteit is. Het vormt tevens een goede combinatie met Pivot-tables en dus ook met Slicers. Doe dus NU je voordeel met dit artikel en verbeter je Excel-skills. Je (manager) zal het alleen maar waarderen!
Bij veel organisaties is ICT tegenwoordig het hart van hun dienstverlening. Voor ondersteunende processen is het al helemaal niet meer weg te denken. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Voor Financials die belast zijn met het inrichten en optimaliseren van informatiestromen binnen organisaties is ICTinrichting dan ook een uitdaging die hen dagelijks volop bezig houdt.
Het is niet moeilijk om inefficiënt te werken met Excel. Het kost wat meer inspanning om wel efficiënt te werken met Excel. Echter, deze inspanning betaalt zichzelf uit doordat je minder fouten maakt en je minder tijd nodig hebt om hetzelfde resultaat te behalen. En zoals de meeste Excel-gebruikers wel weten: een klein Excel-foutje kan grote (vervelende) gevolgen hebben.
Na dit Excel filmpje ordent u cijfers overzichtelijk. U vat gegevens samen in verschillende klasses en geeft de resultaten grafisch weer. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
Na dit Excel filmpje voorkomt u verrassingen door gedegen analyses. U voorspelt de gevolgen van inputvariabelen accurateren u kijkt vooruit door effectieve simulaties. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
De accountancyregels voor de waardebepaling van software ten behoeve van activatie op de balans gaan niet uit van de intrinsieke waarde van de ontwikkelde systemen, maar primair van de kosten die gemaakt zijn tijdens de ontwikkeling. Het is algemeen bekend dat softwareontwikkeling vaak misgaat en dat veel van de gemaakte kosten daarmee als verloren beschouwd zouden moeten worden.
Na dit Excel filmpje berekent u knip en klaar het maximale rendement met Excel. U haalt meer informatie uit uw gegevens en maakt snel en nauwkeurig complexe berekeningen. Verbeter en versnel direct uw dagelijkse werkzaamheden in Excel.
In februari 2010 is er in de LinkedIn-groep 'Finance Professionals Netherlands' een discussie ontstaan; 'Wat is nou het beste softwarepakket voor uw financiële administratie?' De reacties stroomden binnen. FM.nl vatte de discussie samen in een tweetal artikelen, maar sinds het verschijnen van het laatste artikel is het aantal reacties alweer opgelopen tot 817. Hiertussen staan weer de nodige nuttige tips en ervaringen.
Regelmatig verschijnen er artikelen over het stopzetten van automatiseringstrajecten. Vooral de overheid wordt veel genoemd in dit verband. Echter, in het bedrijfsleven is deze problematiek minstens zo aanwezig. Het stilzetten van een automatiseringsproject is een uiterste maatregel.
Om zich optimaal te kunnen richten op hun kernactiviteiten, besteden bedrijven hun IT-dienstverlening vaak uit aan gespecialiseerde leveranciers. Goed samenwerken met deze partijen zonder de 'controle' te verliezen is de voorwaarde voor succes. Dr. Guus Delen geeft de grootste valkuilen van IT-outsourcing én geeft handreikingen hoe uitbesteders het beste met leveranciers kunnen samenwerken zonder de controle over hun procesketen te verliezen.
IT is belangrijk en wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Dit brengt verschillende dilemma's met zich mee. Bestuurders met gelimiteerde middelen moeten beslissen in welke ICT ze wel en niet gaan investeren. Portfolio en Benefits Management zijn methoden die hierbij helpen. Sommige visionaire CFO's zullen misschien wel de stap aandurven om hun achterhaalde systemen overboord te gooien en opnieuw te beginnen. Prof. dr. Bert Kersten geeft zijn visie.
Veel bedrijven en overheidsinstellingen hebben, vreemd genoeg, geen strategische visie op de verdere rol van ERP binnen de eigen organisatie. In dit artikel schetst hoogleraar Hans Wortmann de belangrijkste actuele ontwikkelingen die op het gebied van ERP plaatsvinden. Ook biedt hij een aantal best practices die bedrijven kunnen hanteren bij het implementeren, onderhouden en upgraden van hun ERP-omgeving.
In dit artikel neemt Prof. dr. Marcel Creemers u mee in de dynamiek van business & IT alignment.
In dit artikel neemt topexpert Marcel Creemers u mee in de dynamiek van business & IT alignment. Hoe is de kloof ontstaan tussen de business en IT en wat kunnen financials en andere belanghebbenden doen om deze kloof te dichten? Creemers legt de uitdagingen uit waar organisaties voor staan om de ideale afstemming te vinden tussen de businessstrategie en het ICT-beleid. Tevens biedt hij enkele praktische handvaten.
In de LinkedIn-groep Finance Professionals Netherlands is een discussie losgebarsten over Excel. Het beeld dat controllers zich voornamelijk met dit software programma bezig houden en weinig in de business te vinden zijn wordt daarin ter discussie gesteld. Wat zijn de pro's en contra's van dit programma? FM.nl geeft 10 visies uit de discussie.
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het Landelijk Parket en de banken gaan in een 'bankenteam' samenwerken om digitale criminaliteit aan te pakken.
Recent zijn vele organisaties grootschalige IT Governance projecten begonnen om meer alignment te verkrijgen tussen IT en de rest van de organisatie. Specialist in IT Governance Wim van Grembergen voorziet u van de allernieuwste inzichten en concrete adviezen om IT Governance, of zoals hij het liever noemt 'Enterprise Governance of IT', in de praktijk professioneel in te vullen.
De klemtoon moet bij IT Governance op de business gelegd worden, stelt prof. dr. Wim van Grembergen.
In Excel 2010 is het gebruik van Sparklines een nieuwe mogelijkheid. Dit zijn simpele, intensieve grafieken die betekenis en context aan de gerapporteerde cijfers toevoegen. Gedurende deze blog onderzoekt expert Hans van Dorth Line Sparklines en hoe deze binnen Excel 2010 worden gebruikt.
De discussie 'Wat is nou het beste softwarepakket voor uw financiële administratie?' in de LinkedIn-groep Finance Professionals Netherlands loopt nog altijd succesvol door. Ten tijden van het eerste goed gelezen artikel waren er 369 reacties geplaatst. Inmiddels zijn dat er 590. Tijd voor een vervolg meende de redactie van FM.nl. Wat voor belangrijke tips en inzichten zijn er sinds het eerste artikel naar voren gekomen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief Ontvang waardevolle artikelen, checklists, interviews en whitepapers in je mailbox.
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor je.
Daan Commandeur Partner Manager
0628068433 daancommandeur@sijthoffmedia.nl