Falkplan-Andes – weg naar de cloud ingeslagen met Visma.net (advertorial)

Falkplan-Andes gaat steeds meer processen vanuit de cloud ondersteunen. Ook de financiële administratie: die wordt sinds kort gevoerd in Visma.net. Met deze cloudoplossing beschikt Falkplan-Andes over alle administratieve functionaliteit die het nodig heeft. Ook kan het bedrijf de efficiëntie en controle verhogen door business process automation. Dashboards met real-time financiële gegevens bieden bovendien waardevolle stuurinformatie.

Falkplan-Andes ontwikkelde zich van traditionele kaartenmaker tot digitale speler. “We lopen graag voorop”, zegt controller Edwin Lammers. De organisatie bestaat uit vier bv’s. Falkplan maakt landkaarten maar richt zich nu meer op recreatiekaarten. Route.nl is een website voor de recreatieve fietser. Andes levert geografische data en software aan bedrijven terwijl MapCreator software biedt voor het maken van kaarten. De vier bv’s opereren zelfstandig.

Zoveel mogelijk in de cloud
Falkplan-Andes schuwt de overstap naar de cloud niet. “We zijn bezig om een deel van onze bedrijfsprocessen over te brengen naar de cloud. Zo staat de software die klanten gebruiken om kaarten te maken inmiddels online”, aldus Lammers. De administratie van MapCreator wordt in Visma.net van Visma Software gevoerd. Deze bedrijfssoftware draait in het datacenter van Visma en wordt via de cloud aangeboden als Software-as-a-Service. Ook de administraties van de overige bv’s gaan zo snel mogelijk over naar Visma.net.

Gemaakt voor digitale wereld
Lammers: “Visma.net is geen doorontwikkeling van bestaande software maar een nieuwe generatie, gemaakt voor de digitale wereld van vandaag. Dat zie je bijvoorbeeld aan het gemak waarmee je koppelingen kunt realiseren met web- en andere applicaties. Heel handig is ook dat Visma.net kant-en-klare koppelingen biedt met applicaties van alle grootbanken. Daarmee kunnen we bankmutaties direct in onze administratie verwerken.”

Online werken een uitkomst
In de cloud werken vindt Lammers een uitkomst. “Onze directeuren hebben nu via tablet of pc altijd toegang tot rapportages en als ik thuis werk heb ik toegang tot alle gegevens. Verder hebben we geen omkijken heeft naar software-updates en geen investeringen in hardware.”

Complete financiële functionaliteit
“Visma.net biedt alles wat we willen en meer. Ik denk bijvoorbeeld aan de onbeperkte mogelijkheden om kostenplaatsen en -soorten te specificeren, voor gedetailleerd inzicht in je kosten. Maar je kunt ook kosten en inkomsten automatisch spreiden over periodes, net als de afschrijving van je vaste activa. Die functionaliteit zit standaard in Visma.net en scheelt veel werk bij de maandafsluiting.” Ook het consolideren van gegevens voor interne rapportage gaat snel en gemakkelijk. Lammers: “Als alle bv’s over zijn naar Visma.net, kunnen we daarmee beginnen. Het zal veel tijd besparen en fouten verminderen.”   

Vanaf dag één besparen
Meer efficiencyvoordeel kan Falkplan-Andes behalen door processen geautomatiseerd te laten verlopen. “Het is mogelijk om de verwerking en autorisatie van inkomende facturen te automatiseren, een proces dat we nog moeten realiseren. Zodra dit een feit is, gaan we vanaf dag één tijd en dus geld besparen”, zegt Lammers. Deze manier van automatiseren van processen biedt ook meer controle binnen het bedrijf.

Fouten voorkomen
Visma.net zorgt ook voor meer controle zorgt door het kunnen bepalen wie wat mag doen, op basis van functie. Lammers: “Zo voorkomen we fouten door mensen die administratief niet onderlegd zijn.”
            
Real-time stuurinformatie
Met Visma.net kan Falkplan-Andes snel en eenvoudig in de behoefte aan stuurinformatie voorzien. Dit door functionaliteit voor business intelligence. Lammers: “Zo kunnen we debiteuren-, crediteuren- en bankgegevens in de vorm van dashboards presenteren aan de directie. De informatie biedt direct inzicht en de data is altijd actueel.” Tot slot maakt Visma.net nog een groot verschil op het gebied van controlling. “Ik kan me meer richten op het echte controllerswerk zoals cashflowplanningen maken. En daar worden ook onze aandeelhouders heel gelukkig van”, zo verklaart hij.

Meer informatie? Bezoek Visma tijdens Financial Systems. Dé IT beurs voor financiële professionals. Registreer direct.

Gerelateerde artikelen