Onderzoek: ‘Deel financieel personeel wil niet terug-naar-kantoor’

Onderzoek; Financieel personeel geen voorstander van terugkeer naar kantoor

1-op-20 van het hoger personeel in de financiële dienstverlening overweegt vertrek nemen als ze gedwongen worden terug te keren naar kantoor. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Deloitte. Volgens de onderzoekers zullen bedrijven die fulltime aanwezigheid verwachten, waarschijnlijk te maken krijgen met verloop onder het hoger personeel.

  • voorzichtigheid geboden bij beperken thuiswerken in financiële sector
  • veel personeel wil hybride werkplek
  • meer dan 5% overweegt vertrek bij terugdraaien thuiswerkmogelijkheden

De onderzoekers schrijven dat de meeste financieel bestuurders en managers in de financiële dienstverlening bij hun organisatie zullen vertrekken, als ze gedwongen worden om fulltime terug te keren naar kantoor. Van de bijna 700 financial fulltime executives met een hybride werkschema zei tweederde (66%) dat ze hun huidige functie zouden opgeven als ze gedwongen zouden worden om weer fulltime naar kantoor te gaan. Het onderzoek richtte zich op bedrijven in de financiële dienstverlening.


Lees ook:


Het onderzoek wijst er op dat werknemers alleen maar thuis willen werken. Hun onderzoek toont namelijk aan dat een groot deel van het personeel een combinatie van enerzijds thuiswerk en anderzijds werk-op-kantoor willen. Een kwart (25%) van de werknemers geeft aan dat hun ideale situatie hybride is; van 1 tot 2 dagen per week op kantoor. Bijna een vijfde (18%) wil 3 tot 4 dagen per week op kantoor werken.

Zelfs als het de bedoeling is om terug te keren naar kantoor, kunnen leidinggevenden volgens de gegevens waarschijnlijk het beste een tijdje een hybride rooster invoeren voordat ze de mogelijkheid voor thuiswerken helemaal terugdraaien. Dat zal bedrijven niet alleen ten goede komen vanuit het oogpunt van productiviteit en de moraal, maar het kan ze ook wat tijd opleveren bij managers en werknemers die nu alleen maar hybride willen werken.

  Jaarlijks kiest traditiegetrouw een kritische jury de CHRO of the Year. De zittende winnaar draagt de titel dan over aan de HR-executive die zich het afgelopen jaar volgens het oordeel van de jury het meest heeft onderscheiden. De jury roept organisaties op kandidaten aan te dragen die de award naar hun overtuiging dit jaar toekomen. De inschrijving is gestart.
Gerelateerde artikelen