Nieuwe commissaris Pieter Verboom in auditcommissie TenneT Holding

Pieter Verboom is toegetreden tot de raad van commissarissen van TenneT Holding B.V. Verboom zal in de raad van commissarissen deel uitmaken van de auditcommissie. Hij neemt de plaats in van Cees Griffioen RA, reglementair afgetreden in juni 2012. De raad van commissarissen kent daarmee opnieuw 5 leden.

Pieter Verboom (1950) heeft een brede financiële en internationale ervaring bij meerdere beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen. Na een studie econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een doctoraat (Ph-D) economie aan de Universiteit van Amsterdam, begon Pieter Verboom zijn loopbaan bij Philips Electronics. Hij vervulde hier ondermeer de functie van CFO/Vice-Voorzitter raad van bestuur in Zuid-Amerika en het Verre Oosten.

In 1997 trad hij toe tot de Schiphol Groep en volgde benoeming tot CFO/Executive Vice-President. Pieter Verboom vertrok 1 mei 2012 bij de Schiphol Groep. In 2009 werd Verboom benoemd tot CFO of the Year in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven.

__________________________________________________________________________________

Ook in de personaliarubriek van FM.nl?
Bent u onlangs benoemd in een nieuwe financiele functie? Heeft u een nieuwe collega?
Stuur een persbericht en foto naar redactie@financieel-management.nl
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen