Mondygo haalt 1 miljoen euro op met crowdfunding

Reisorganisatie Mondygo Travel Group B.V. heeft haar crowdfundingproject van 1 miljoen euro in slechts 12 dagen gerealiseerd.

12 dagen en 971 investeerders waren er nodig om het project via crowdfundingplatform  Geldvoorelkaar.nl te financieren. Een primeur, want niet eerder werd in Nederland een bedrag van 1 miljoen euro in één keer via crowdfunding opgehaald.
Freek Veldman, Founder/CEO van Mondygo: ‘Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen de meerwaarde van Mondygo.nl dusdanig waarderen dat zij er hun geld in investeren! Het ophalen van 1 miljoen euro in 12 dagen is daarnaast een absolute mijlpaal voor crowdfunding in Nederland.’  
Mondygo streeft met haar businessmodel naar een revolutie in de reisbranche. Gemak en transparantie voor de consument zijn hierbij leidend. Mondygo brengt het totaalaanbod van (bijna) alle reisaanbieders bij elkaar op één website (mondygo.nl), waarbij de consument het aanbod van de aanbieders in één keer kan doorzoeken, vergelijken en combineren.
Mondygo kan beschouwd worden als disruptief businessmodel. Dit wil zeggen een model dat breekt met de wetten van de traditionele markten. Net zoals Uber voor de taxibranche of Spotify voor de muziekindustrie. Daarnaast maakt het businessmodel optimaal gebruik van de kracht van het internet en vervult ze een cruciale intermediaire functie. Dè kenmerken voor snelgroeiende ondernemingen anno 2015.
Geldvoorelkaar.nl is het grootste crowdfundingplatform van Nederland. Inmiddels zijn meer dan 800 ondernemingen succesvol gefund. Het platform verwacht in 2016 een totaal volume van 100 miljoen euro aan financiering gerealiseerd te hebben. Bij de totstandkoming van het project werd Mondygo Travel Group B.V. geadviseerd en begeleid door crowdfundingspecialist Mendel Chiu AA van OAMKB Twente en treedt het StartupPLUS Fonds van Smart Capital Network als co-financier op.

Gerelateerde artikelen