Genomineerden Controller of the Year Award 2017 bekend

Genomineerden Controller of the Year Award 2017 bekend
De Controller of the Year Award brengt de beste controllers in beeld. Controllers die een voorbeeld zijn voor hun vakgenoten. De genomineerden voor de edit

Op donderdag 20 april 2017 organiseren het Controllers Netwerk en Alex van Groningen het Jaarcongres Controlling in ‘t Spant! in Bussum. Het thema van deze editie is: ‘entrepreneurship as your Foundation’.

Op het einde van het congres op 20 april wordt de Controller of the Year Award 2017 uitgereikt. In 2016 ging Roy Verhoeven, Concern Controller bij Vanderlande Industries, met de award aan de haal. Aan wie zal hij deze eervolle titel overdragen in 2017? 

Without further ado, de vier genomineerden zijn: 


Frederik Stolwijk, Director Control bij Raet


Laura Blaauwendraad, Director Financial Planning & Analysis bij Wessanen


Joyce Groot, Business Controller bij Schiphol Group’s Capital Programme


Stijn Schneider, Group Controller bij GrandVision

Controller of the Year Award
De award wordt toegekend aan de controller die het afgelopen jaar het verschil heeft weten te maken tussen high performance en de middelmaat. Zijn of haar aanpak, visie en drive hebben de kwaliteit van de control functie op een hoger plan getild en hebben de onderneming geholpen om significant beter te presteren. Hij of zij heeft een duidelijke kijk op het vakgebied en hoe dit zich de komende jaren zal ontwikkelen.  

 

Proces
Op basis van onafhankelijk onderzoek, input van marktpartijen, de jury, de community en de redactie van FM.nl worden vijftig controllers uitgenodigd om deel te nemen aan de prenominatiefase. Aan deze controllers wordt een websurvey voorgelegd voor een eerste screening. Dit heeft geresulteerd in de selectie van vier definitief genomineerde kandidaten. 

De definitief genomineerden worden geïnterviewd door de redactie van FM.nl en uitgenodigd bij Alex van Groningen om hun casus voor te leggen aan de jury en kritische vragen te beantwoorden. Nadat alle genomineerden hun casus hebben mogen presenteren zal de jury de winnaar bepalen. De cases zullen tzt worden gepubliceerd op FM.nl en Controlling.nl.

Jury
De jury van de Controller of the Year Award 2017 bestaat uit: 
• Ferry Muller, CFO bij Vebego International en winnaar CFO van het Familiebedrijf 2016
• Joost Stienen, Corporate Controller bij ASML en winnaar Controller of the Year Award 2015
• Roy Verhoeven, Concern Controller bij Vanderlande Industries en winnaar Controller of the Year Award 2016
• Frank Geelen, Finance Transformation Lead Partner bij Deloitte
• Albert Allmers, oprichter FinanceFactor


VLNR: Ferry Muller, Albert Allmers, Joost Stienen, Roy Verhoeven en Michael van Asperen

Meld u hier aan voor het Jaarcongres Controlling 2017. 

Meer weten over controlling? 

Volg een van de succesvolle controllersopleidingen

Wilt u als controller doorgroeien? Volg de training Controller als Businesspartner.
Het vak van de controller in vijf dagen. Volg de opleiding Controller in een Week.

Word lid van het Controllers Netwerk
Sluit u aan bij het Controllers Netwerk voor persoonlijke en professionele groei. Het Controllers Netwerk biedt u en uw collega controllers een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. Laat u inspireren tijdens Peer Group bijeenkomsten en help vakgenoten met hun vraagstellingen. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar Controlling.nl.

Gerelateerde artikelen