Bristol sluit winkels vanwege tekort aan personeel

De marges zijn te dun om matig draaiende winkels nog open te houden.

Schoenen- en kledingketen Bristol worstelt met personeelstekorten en teruglopende cijfers. Winkels hebben aangepaste openingstijden of zijn soms zelfs helemaal dicht. Het is een flinke domper voor een bedrijf dat toch al verlies lijdt en elke cent aan omzet kan gebruiken. “We hebben geen betalingsachterstanden.”

Waar je normaal ergens tussen 9.00 uur en 18.00 uur terecht moet kunnen, gaan sommige winkels van Bristol pas om 13.00 uur open. De vestiging in Den Haag is naast de gebruikelijke maandag ook op dinsdag dicht en gaat per januari zelfs helemaal verdwijnen, zegt topvrouw Elise Vanaudenhove tegen RTL Nieuws. De verhuurder heeft volgens haar andere plannen met de zaak.

Die aangepaste openingstijden zijn volgens de topvrouw een gevolg van de personeelstekorten, maar qua omzet houdt het ook niet over: “Als er geen klanten zijn, dan is het gek om open te gaan”, zegt ze. Vanaudenhove benadrukt wel dat de perikelen in Utrecht en Woerden tijdelijk zijn, het bedrijf is onder meer naarstig op zoek naar filiaalmanagers, maar er één vinden valt in deze krappe arbeidsmarkt niet mee. (ANP)

Finance professional vreest talentschaarste

Gerelateerde artikelen