Onderzoek: “Actief inclusiebeleid geeft betere financiële resultaten”

Onderzoek Accenture: 1,6 keer meer omzet, 2,6 keer meer winst.

Bedrijven met een actief inclusiebeleid voor mensen met een beperking lopen niet alleen ethisch voorop, maar behalen ook betere financiële resultaten. Deze inzichten werpen een nieuw licht op de waarde van diversiteit in het bedrijfsleven.

  • actief streven naar inclusiviteit leidde afgelopen 5 jaar tot meer ethische winst, meer omzet en meer nettowinst … 
  • … en een kwart meer productiviteit dan minder inclusieve concurrenten
  • sinds 2018 is arbeidsparticipatie van mensen met een beperking gestegen van 29% naar 37%
  • thuiswerkopties en verbeterde digitale toegankelijkheid, met technologische integratie, zoals AI-platforms, is belangrijke stimulans voor inclusiviteit

Dat wijst onderzoek van Accenture uit. Het adviesbureau onderzocht 346 bedrijven en toonde een directe link tussen inclusief beleid en verbeterde bedrijfsprestaties. Inclusieve bedrijven behaalden in de afgelopen vijf jaar 1,6 keer meer omzet en 2,6 keer meer nettowinst. Ook waren ze een kwart productiever dan hun minder inclusieve branchegenoten.


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Sinds 2018 is de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking gestegen van 29 naar 37 procent, mede dankzij thuiswerkopties en betere digitale toegankelijkheid. Technologische integratie, zoals AI-platforms, heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.


Lees ook:


 

Gerelateerde artikelen