Werknemers houden in 40% van de bedrijven wereldwijd IT-beveiligingsincidenten achter. Aangezien elk jaar 46% van de IT-beveiligingsincidenten door eigen m
Naar verwachting daalt het aantal faillissementen in Nederland in 2017 met zo'n 20 procent. Die daling vlakt in 2018 af naar 5 procent, zo voorspelt kredie
Vandaag is de nieuwe Nederlandse corporate governance code in de Staatscourant gepubliceerd. De Code richt zich op de governance van beursgenoteerde vennoo
Vrijdagochtend heeft de politie in Brabant invallen gedaan in een witwasonderzoek. Op negen plaatsen is een doorzoeking gedaan en bij zeven accountantskant
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is vorige maand gedaald. In juli werden er 34 bedrijven minder failliet verklaard dan een maand eerder.
Modeketen Tuunte is bankroet. Directeur Louis van Andel liet dinsdag weten dat hij het bedrijf, dat ruim veertig filialen en circa 250 medewerkers telt, bij de rechtbank Zutphen failliet heeft laten verklaren.
Bedrijven doen niet genoeg aan cybersecurity. Deskundigen roepen op tot meer samenwerking tussen bedrijven onderling. Maar openheid geven ligt gevoelig.
Regelgeving blijft een bron van onzekerheid bij PostNL en heeft al invloed op de verwachtingen voor 2017.
Blockchain is hot, volgens Indeed zijn de experts op dit gebied dan ook niet aan te slepen. Nu biedt het ook veel interessante mogelijkheden om transacties transparanter en eenvoudiger te maken, maar het brengt tegelijkertijd ook nieuwe uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging met zich mee.
De noodzaak en adoptie van digital risk management binnen organisaties groeit. Dat blijkt uit het rapport 'The Pressing Need for Digital Risk Management', van Enterprise Strategy Group (ESG) dat Digital Shadows vandaag vrijgeeft.
In het tweede kwartaal van 2017 is het vermoeden bevestigd dat de langdurige DDoS-aanval helemaal terug is.
Het aantal faillissementen is terug op het niveau van voor de crisis. Het economisch bureau van ABN AMRO becijferde dat de afgelopen twaalf maanden 4405 bedrijven failliet gingen. Van 2004 tot en met 2008 waren er ook jaarlijks gemiddeld zo'n 4400 bankroeten.
Een geslaagde aanval met cryptomalware kan een organisatie duur komen te staan. Dit blijkt uit het onderzoek 'Global IT Security Risks Survey 2017' van Kaspersky Lab en B2B International. Het onderzoek rekent voor dat het totale schadebedrag kan oplopen tot $713.224.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat voormalig Imtech-bestuurders René van der Bruggen (CEO) en Boudewijn Gerner (CFO) alsnog bestraft worden omdat zij koersgevoelige informatie niet tijdig hebben gepubliceerd.
De KPMG-dochter die verantwoordelijk was voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor de accountant moet een boete betalen van 8 miljoen euro vanwege fraude. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.
De eerste bevindingen van de mini-enquete, de parlementaire ondervraging naar belastingontwijking, zijn gepresenteerd. Samengevat: Nederland houdt zich aan de letter van de wet, maar niet aan de geest. Er is een papieren werkelijkheid geschapen door doelvennootschappen, trustkantoren en belastingadviseurs met als doel het beperken van de fiscale last.
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni 2017 gestegen. Vorige maand zijn er 12 bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, zo meldt het Centr
Iedereen is recentelijk getuige geweest van de Ransomware aanvallen vanuit de Oekraïne. De APM container terminals bleef hierdoor dagen achtereen buiten bedrijf. Hebben wij als financials wel onze verantwoordelijkheid genomen in de afgelopen tijd? Of hebben we gefocussed op kostenbesparingen en daardoor ook het ICT budget danig teruggeschroefd? In het laatste geval betalen onze organisaties de prijs hiervoor.
"Als ZZP'ers en opdrachtgevers het goed afspreken heb je dat gedoe met die DBA en modelovereenkomsten niet nodig. Dat kan op basis van bestaande wetgeving", aldus ZZP-expert Pierre Spaninks.
Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft op douanegebied ingrijpende gevolgen voor de Nederlandse economie. De toename van het aa
Zes op de tien mkb-bedrijven zijn er niet van op de hoogte dat ze over elf maanden moeten voldoen aan nieuwe Europese privacywetgeving die tot enorme boete
Grotere werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen.
Een nieuwe ransomwareaanval zorgt wereldwijd voor problemen, ook in Nederland. Petya gijzelde de bestanden van meerdere grote Nederlandse bedrijven.
De kosten van cyberaanvallen kunnen voor bedrijven hoger zijn dan ze verwachten of waar ze op voorbereid zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeringsmarkt Lloyd's in samenwerking met adviesbureau KPMG en advocatenkantoor DAC Beachcroft.
Adequaat risicomanagement kán helpen bij behalen van doelstellingen en het creëren van voorspelbare (financiële) resultaten. Dit onder andere door inzicht te geven in risico's en kansen bij besluitvorming, processen en projecten te beheersen, maar ook door silovorming in de organisatie tegen te gaan.
De economie van Nederland, een van de meest gedigitaliseerde ter wereld, vraagt om cybersecurity van wereldtop.
Het verkrijgen en verschaffen van details over ons privéleven is tegenwoordig BIG Business. Aan de privé-informatie, die via een klantenkaart, vloggen, bloggen over onze dagelijkse beslommeringen en interesses wordt verkregen, kan een aardige duit worden verdiend.
Verregaande digitalisering is de nieuwe standaard in finance. Slimme, volledig geautomatiseerde processen elimineren handmatige transacties en complexe spreadsheets. No hands accounting, zoals het bij Exact heet. Wat is dat eigenlijk? En hoeveel handen komen er bij Exact te pas bij het verwerken van alle transacties?
Ondanks de groeiende dreiging van cybercriminaliteit en -spionage, onderschatten Nederlandse organisaties de impact hiervan. We lopen achter de feiten aan en dat schept grote, onnodige risico's voor individuele bedrijven en onze kenniseconomie als geheel.
De afgelopen decennia zijn bedrijven steeds beter in staat om hun dienstverlening te digitaliseren. Bedrijven stappen over van het versturen van papieren contracten naar inloggen op 'mijn omgevingen' en het inrichten van mobiele apps. Wel blijkt het tot op heden lastig om processen te digitaliseren waarbij een handtekening nodig is van de klant. Het adequaat identificeren van de klant en de omstreden rechtsgeldigheid van een digitale handtekening vormen daarbij grote barrières.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Ontvang waardevolle artikelen, checklists, interviews en whitepapers in je mailbox.
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor je.
Daan Commandeur Partner Manager
0628068433 daancommandeur@sijthoffmedia.nl