Zo lang is het gemiddelde dienstverband

Nederlandse werknemers zijn relatief loyaal aan hun werkgever, dienstverbanden zijn lang. Maar medewerkers blijven uitdagen blijft cruciaal.

Nederlanders zijn loyale werknemers. De dienstverbanden in ons land zijn gemiddeld 10,5 jaar. Alleen Duitsland en België scoren nipt hoger met 7, respectievelijk 8 maanden. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van recruitmentbureau Robert Half, dat hiervoor 23.000 medewerkers uit verschillende landen ondervroeg.

‘Met de toenemende war for talent loop je het risico om gewaardeerde medewerkers kwijt te raken. Het is daarom belangrijk dat een werkgever continu blijft investeren in het geluk van het personeel. Onder meer door ervoor te zorgen dat een werknemer zich betrokken voelt, voldoende waardering te geven en vertrouwen in de medewerker uit te spreken door een zekere verantwoordelijkheid te geven’, zegt Ricardo van Popering, Senior Business Manager bij Robert Half Nederland.

Natuurlijk zijn medewerkers in Nederland niet alleen maar gelukkig en loyaal. Ook de Nederlandse wetgeving rondom ontslag speelt een grote rol in de lengte van het dienstverband. Werknemers met een vast dienstverband genieten in Nederland immers nog steeds een goede ontslagbescherming. Zeker in vergelijking met landen zoals de Verenigde Staten. Onderstaand een overzicht van de lengte van het dienstverband per onderzocht land:

Australië                        7,2 jaar
België                          11,1 jaar
Frankrijk                        9,8 jaar
Duitsland                     11,2 jaar
Nederland                   10,5 jaar
Noord – Amerika           8,2 jaar
UK                                8,5 jaar

Gerelateerde artikelen