Zeven op de tien wil weg

Minder dan een derde van de kantoormedewerkers is tevreden met baan, de rest zoekt al wat anders.

Door de maandenlange coronacrisis denken veel werknemers na over wat ze nu eigenlijk belangrijk vinden aan hun werk en carrière. Het grote merendeel overweegt of is al actief bezig om van baan te veranderen. Dat is de conclusie van een vandaag gepubliceerd onderzoek van recruitmentbureau Robert Half. Van de 1.000 ondervraagden, die merendeels een kantoorfunctie hebben,

  • evalueert 31 procent momenteel de balans tussen werk en privéleven.
  • is 22 procent actief op zoek naar een nieuwe baan.
  • wil 17 procent van baan veranderen, maar wacht vanwege de coronacrisis.
  • is 30 procent tevreden met de huidige baan.

Twee derde van de werknemers moest de afgelopen tijd thuis werken. Meer dan de helft oordeelt dat dit goed lukte en bovendien dat hierdoor de balans tussen werk en privé verbeterde. Na de coronacrisis wil 80 procent thuis blijven werken, om tijd en geld te besparen(57 procent) en omdat ze thuis productiever zijn (49 procent).

“Nu pas zien we de implicaties voor zowel bedrijfsleiders als werknemers van de coronacrisis. En gezien de sterke signalen van de werknemers verwachten we voor de toekomst een duidelijke invloed op de werkpraktijken en wervingsplanning,” reageert Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half.

(bron: Robert Half)

Gerelateerde artikelen