Winnaar Leadership in Finance Award 2018: David van Mechelen, KLM

In een snel veranderende organisatie gaat finance voor een stevige koerswijziging, zegt winnaar van de Leadership in Finance Award 2018 David van Mechelen. De Group Controller van KLM: "Het beeld overheerste dat we maar wat voortkabbelden."

Tijdens het Leadership in Finance Summit op 18 april werd David van Mechelen uitgeroepen tot winnaar van de Leadership in Finance Award 2018 (voorheen Controller of the Year Award). Hij kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Albert Allmers van Finance Factor.

Eerdere winnaars van de Award zijn Roy Verhoeven, Joost Stienen en Stijn Scheider, waarvan de laatste twee dit jaar deel uitmaakten van de jury.

De overige genomineerden voor de award waren:

• Ilse de Graaff, Director Accounting and Compliance Rituals

• Hugo Mans, Financieel Directeur Service Center Finance, Finance Control en Transformatie Nederlandse Spoorwegen

• Michiel van Cortenberghe, Global Finance Director Vopak

Van Mechelen zei verrast en vereerd te zijn met de prijs, gezien de kwaliteiten van de overige genomineerden voor de award. De Group Controller bedankte verder zijn team bij KLM: “Excelleren kan alleen als je een dijk van een team om je heen hebt.”

In een recent interview met FM Magazine – dat tijdens het Leadership in Finance Summit werd uitgereikt – vertelt Van Mechelen hoe hij finance hielp transformeren. Lees het interview hier terug. 

—- 

Gerelateerde artikelen