Winnaar CFO of the Year Award 2008 (niet-beursgenoteerd): Peter van Bommel, CFO NXP

De winnaar van de CFO of the Year Award in de categorie niet-beursgenoteerd is geworden: Peter van Bommel, voormalig CFO van NXP.

Met grote vreugde accepteerde Peter van Bommel de CFO of the Year Award in de categorie niet-beursgenoteerd. De overige genomineerden waren; Michel Cornelissen (CFO Autobinck N.V.), Bernhard van Holst (Financieel Directeur Econcern), Ton van Veen (CFO Jumbo Supermarkten), Siebe van Elsloo (CFO Koninklijke Swets & Zeitlinger Holding NV), Wim Poldervaart (Financieel Directeur TBI Holdings B.V.) en Ton Tholens (Voormalig CFO Vredestein). Tot voor kort leidde en beheerde Van Bommel de financiële verrichtingen voor NXP, hield hij toezicht op de financiën, boekhouding en informatietechnologie op globale schaal en maakt hij deel uit van de directie.

Peter van Bommel (1957) behaalde zijn doctoraal Economie (MBA) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1979 begon hij bij Philips, waar hij eerst enkele Finance & Controlfuncties voor verscheidene ondernemingen binnen Philips bekleedde. Door zijn carrière bij Philips doet hij zowel Nederland als in Hong Kong uitgebreide ervaring op in global accounting.

In september 2005 werd benoemd tot CFO bij Philips Semiconductors Onlangs werd bekend dat Peter van Bommel af treedt om persoonlijke redenen. De Noor Sundström, voormalig CFO van Ericsson, is begin mei begonnen in zijn nieuwe functie als CFO van NXP. Sundström is ook lid van de raad van bestuur en rapporteert direct aan CEO Frans van Houten.

NXP is een halfgeleiderfabrikant, welke meer dan vijftig jaar geleden door Philips werd opgericht. Gestationeerd in Europa, heeft het onlangs onafhankelijke halfgeleiderbedrijf van Philips 37.000 werknemers in dienst, die gezamenlijk in bijna dertig landen een omzet van 6,3 miljard USD (2007) weten te behalen. Vanuit NXP wordt high performance gezien om de markt te verbeteren.

‘Daarvoor is een sterke organisatie nodig om met goede mensen goede resultaten te behalen. Mensen zijn de driving force achter NXP’, licht CFO Peter van Bommel toe. ‘We investeren in kennis, werken deze uit tot productideeën wat uiteindelijk resulteert in onze producten. De organisatie kan alleen goed functioneren wanneer het een beroep kan doen op mensen met de juiste kwaliteiten.’

Gerelateerde artikelen