Winnaar CFO of the Year Award 2008 (AMX/AscX): Jack de Kreij, CFO Vopak

De winnaar van de CFO of the Year Award in de categorie AMX/AscX is Jack de Kreij, CFO van Vopak geworden.

In de categorie AMX/AscX viel in 2007 de eer te beurt aan Cees van Rijn (CFO Nutreco). Deze zeer gerespecteerde CFO was ook dit jaar genomineerd, maar Jack de Kreij van Vopak ging er met de felbegeerde award vandoor.

Andere genomineerden in de categorie AMX/AscX waren CFO’s Jan ruis (Koninklijke BAM Groep), Ric van der Woude (Beter Bed Holding N.V.), Boudewijn Gerner (Imtech), Frans Eelkman Rooda (OPG Groep N.V.) en Huub van Rozendaal (Sligro).

De Kreij was heel gelukkig en trots toen hij, ten overstaan van een volle zaal bezoekers van ‘CFO Day 2008: What leads to High Performance?’ de Award voor CFO of the Year in ontvangst nam.

Van 1980 tot 1986 was De Kreij (1959) werkzaam bij het Ministerie van Financiën. In 1986 kwam hij in dienst bij PricewaterhouseCoopers onder meer als Manager Mergers & Acquisitions (New York). Na de benoeming tot Partner in 1990 vervulde De Kreij diverse managementfuncties binnen PwC en ondersteunde hij vele internationale ondernemingen in diverse branches. In januari 2003 werd De Kreij CFO van Vopak alsmede lid van de raad van bestuur.

Bij tankterminal operator Koninklijke Vopak N.V. is De Kreij samen met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor de ontwikkeling en monitoring van de Corporate Strategy. Het toetsen van de financiële groei, business development, rapportage aan de hand van key performance indicators en kostenefficiëntieprogramma’s zijn belangrijke afgeleide aandachtsgebieden.

Voor De Kreij betekent high performance een sterke relatie met de klant. Daarvoor betrekt Vopak deze in diepgaande dialoog om hun inzicht in de huidige en toekomstige behoeften in de markt te versterken. In alle onderdelen van de waardeketen streeft Vopak verder naar het hoogst haalbare.

Gerelateerde artikelen