Winnaar CFO of the Year Award 2008 (AEX): Robert-Jan van de Kraats, CFO Randstad

De winnaar van de CFO of the Year Award in de categorie AEX is geworden: Robert-Jan van de Kraats, CFO van Randstad.

Van der Kraats was zeer vereerd toen hij de felbegeerde tombstone overhandigd kreeg. De jury was, net als in 2006, toen Van de Kraats ook CFO of the Year werd, bijzonder onder de indruk van de prestatie die hij en zijn team afgelopen jaar bij Randstad leverde.

Vorig jaar kwam de eer toe aan Jean-Marc Huet (CFO Numico), dit jaar mag Robert-Jan van de Kraats zich een jaar lang CFO of the Year noemen. In de categorie AEX nam Van de Kraats het op tegen CFO’s Rob Frohn (Akzo Nobel), Pierre-Jean Sivignon (Philips) en Marina Wyatt (TomTom).

Na zijn opleiding aan het NIVRA begon Van de Kraats (1960) in 1979 bij Deloitte Dijker van Dien als accountant. In 1989, een jaar voordat hij afstudeerde, werd hij directeur Finance en IT bij NCM International. Twee jaar later werd hij CFO bij NCM en in 2001 kwam hij als CFO en lid raad van bestuur in dienst bij Randstad Holding. Sinds 2006 is hij tevens vicevoorzitter van de raad van bestuur.

De strategie van Randstad richt zich op standaardisatie van services en processen op basis van best pratices om sneller (autonoom) te groeien dan de markt. De CFO levert hier een brede en diepe bijdrage aan. Hij vervult een voorname rol als navigator, is verantwoordelijk voor twee businessdivisies en heeft een belangrijke inbreng bij M&A’s.

Gerelateerde artikelen