Wiebes: 5200 mensen weg bij Belastingdienst

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) verwacht dat ongeveer 5200 mensen bij de Belastingdienst gebruik gaan maken van een vrijwillige vertrekregeling.

De regeling is populair bij de circa 30.000 mensen die bij de fiscus werken. Zo’n 6900 medewerkers hebben zich inmiddels gemeld voor de regeling, meldde Het Financieele Dagblad (FD) woensdag.
Wiebes gaat ervan uit dat er minder mensen vertrekken. Mensen die zich aanmelden voor de regeling zitten volgens hem nog nergens aan vast. Na de aanmelding gaan ze een traject in en dan blijkt dat ,,een deel van die mensen toch uiteindelijk besluit om de aanmelding niet in een definitief vertrek om te zetten”. Op 1 juni lag het aantal aanmeldingen nog op 4000.
De regeling in verband met een reorganisatie is bedoeld om 5000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken. De Belastingdienst neemt ook weer 1500 nieuwe medewerkers met kennis van moderne technieken aan. ,,De rekruteringsmachine staat aan”, aldus Wiebes.
Eerder werd al wel duidelijk dat de regeling veel populairder was dan voorzien. Daarop vervroegde de Belastingdienst de aanmeldingstermijn tot 1 september. Volgens het FD is mede daardoor de afgelopen weken een stormloop ontketend onder werknemers die weg willen.
De continuïteit van de Belastingdienst komt volgens Wiebes niet in gevaar door de grote belangstelling voor de regeling. ,,De mensen vertrekken niet op een dag.” Met de medewerkers wordt overlegd over hun vertrek en dat zal deels gefaseerd gaan, aldus de staatssecretaris.
(ANP)

Gerelateerde artikelen