Werkgelegenheid in industrie sterk toegenomen

De activiteit in de Nederlandse industrie is ook in de eerste maand van 2017 stevig gegroeid. De werkgelegenheid nam daarbij toe in het sterkste tempo van

De groei wordt gesteund door de grote stroom orders uit binnen- en buitenland. Daarbij nam het aantal nieuwe orders in januari voor de elfde maand op rij toe. Ook de daadwerkelijke productie groeide, net zoals de voorraad gereed product.

De werkgelegenheid in de industrie groeit al bijna twee jaar onafgebroken. Er is onder meer extra personeel nodig om aan de toenemende vraag van klanten te kunnen voldoen.

De industrie kan wel last krijgen van de duurdere inkoopprijzen, waarschuwde de Nevi, doordat bijvoorbeeld olie en staal flink duurder zijn geworden. Dit wordt door fabrikanten doorberekend in hogere verkoopprijzen, die op termijn de vraag kunnen drukken.

Toch blijven de Nederlandse producenten optimistisch over de groei dit jaar, aldus de brancheorganisatie. “Gunstige economische omstandigheden, de grote vraag uit het buitenland en nieuwe projecten stemmen positief.''
 

(ANP)

Gerelateerde artikelen