Waar wilt u werken?

fallback
Wat is 's lands favoriete werkgever? Tijdschrift Intermediair vroeg het een grote groep financials, en die gaf aan: ING mag het zijn. Bovenaan de lijst prijken drie grote Nederlandse banken. 'Kennelijk vinden financials het interessant dat hun werkzaamheden ook de core business van het bedrijf vertegenwoordigen, reageert de winnaar.

Wat is ‘s lands favoriete werkgever? Tijdschrift Intermediair vroeg het een grote groep financials, en die gaf aan: ING mag het zijn. Bovenaan de lijst prijken drie grote Nederlandse banken. ‘Kennelijk vinden financials het interessant dat hun werkzaamheden ook de core business van het bedrijf vertegenwoordigen, reageert de winnaar.

[tekst]
De top vijf van favoriete werkgevers van financials: ING, ABN AMRO, Rabobank, Shell en Philips. ‘We zijn heel blij met deze resultaten, de uitreiking was redelijk spannend’, zegt Carla Jonker, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij ING. ‘Ik denk dat dit te danken is aan de veelzijdigheid van het bedrijf. Hoger opgeleiden weten dat ING veel interessante bedrijfsonderdelen omvat. We hebben veel doorgroeimogelijkheden en interessante functies, er is een levendige interne arbeidsmarkt.’

Lease-auto
Dat die doorgroeimogelijkheden inderdaad van groot belang zijn, blijkt wel uit de onderzoeksresultaten. Op de vraag: ‘wat wilt u over vijf jaar hebben bereikt?’ staat intellectuele groei bovenaan. ‘Deze wens vond ik opvallend’, zegt Jonker. ‘Die is in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Het geeft aan dat de arbeidsmarkt aan het verschuiven is. Dat gebeurt misschien noodgedwongen, de tijd dat iedere starter direct een lease-auto krijgt is voorbij.’

Verjaardag
Naast de doorgroeimogelijkheden dragen volgens Jonker de arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur bij aan het imago van een bedrijf. ‘Met name het imago van onze bedrijfscultuur is lastig te sturen. Dit wordt niet alleen bepaald door het lezen van persberichten, maar bijvoorbeeld ook door gesprekken op verjaardagen.’ De belastingdienst is met een achtste plek de favoriete overheidsinstelling van financials. Het complete overzicht is te lezen op www.intermediair.nl/imago.

Gerelateerde artikelen