Vraag naar finance professionals met 31 procent gestegen

Britse financiële bedrijven en banken die door Brexit van plan zijn te verhuizen naar Nederland zetten de financiële arbeidsmarkt verder onder druk.

Dat stelt Yacht naar aanleiding van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’. Nederlandse ondernemers ervaren nu al grote moeite met het vinden van finance professionals. Het aantal vacatures in finance steeg in het vierde kwartaal van 2016 opnieuw. Ditmaal met 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Al sinds 2013 stijgt de vraag naar finance professionals. In 2016 is de vraag, ten opzichte van 2015, met 13 procent gestegen. Het lukt bedrijven amper geschikt personeel te vinden. 

Erwin Koenderman, Directeur Yacht Finance: “Je ziet dat we nu al kampen met een zeer krappe arbeidsmarkt, namelijk een grotere vraag naar professionals dan aanbod. Dit speelt vooral in Amsterdam. De mogelijke vestiging van Britse bedrijven betekent meer concurrentie bij de zoektocht naar geschikt personeel.”

Financials gehecht aan huidige baan
Koenderman: “Los van inzichten in ontwikkeling van vacaturecijfers polsen we ook regelmatig professionals zelf. Uit onderzoek onder 600 hoogopgeleide finance professionals naar hun motivatie en werksituatie blijkt dat ruim 77 procent van de medewerkers in Nederland meer dan tevreden is met hun huidige baan. Van de ondervraagden staat 13 procent niet open voor een nieuwe positie en slechts 16 procent zoekt actief naar een nieuwe baan. Financial professionals zijn dus redelijk honkvast. Ook uit deze cijfers zou je kunnen opmaken dat het voor Britse bedrijven nog niet zo eenvoudig wordt om talenten over te halen voor hen te komen werken. ”

Vraag naar finance professionals weer toegenomen
De vraag naar talenten in finance neemt ten opzichte van vorig jaar wederom toe. Grote uitschieters zijn assistent accountants (+ 40%) en assistent controllers (+ 26%) . Maar ook de vraag naar ervaren controllers blijft stijgen waaronder business controllers (+16%) en de meer generieke controller (+27%).  

Daling in vraag naar adviesfuncties
De ontwikkelingen binnen de financiële sector raken vooral de adviesfuncties. De vraag naar deze functies krimpt met 9 procent. Door de reorganisaties bij de banken is meer vraag ontstaan naar een andere soort adviseurs. Met name de vraag naar private bankers en risk en compliance professionals is groter dan het aanbod. Wanneer Britse bedrijven zich vestigen in Nederland zullen deze functies vanuit de Nederlandse arbeidsmarkt vervuld moeten worden.

Is uw vacature dé droombaan voor Finance Professionals?
Plaats snel en eenvoudig uw vacature op Finance.nl, dé vacaturesite voor financials. Ontdek nu hoe u uw vacature onder de aandacht van 100.000 Finance Professionals brengt. Finance.nl biedt ook vele mogelijkheden voor employer branding, naamsbekendheid of andere campagnes. Meer informatie? Mail ons via info@finance.nl, bel 020 5799918 of ga direct naar Finance.nl.

Gerelateerde artikelen