Vraag naar accounting & finance professionals stijgt 32 procent

Volgens de Robert Walters European Job Index was het aantal personeelsadvertenties in Q3 2015 17 procent hoger dan een jaar geleden.

Deze groei is tekenend voor de aanhoudende toename van wervingsactiviteiten onder bedrijven en het stijgende vertrouwen onder werkzoekenden.
 
Het aantal advertenties voor accounting & finance personeel groeide met 32 procent jaar-op-jaar. Dit is deels een gevolg van een groeiend aantal shared service centers dat  zich vestigt in Nederland, en de uitbreiding van bestaande shared service centers. Verder zorgt de toenemende exportactiviteit voor economische groei en zakelijk vertrouwen. Dit zorgt voor meer vraag naar accounting & finance  specialisten die nodig zijn om bedrijfsprocessen in goede banen te leiden. In het verlengde hiervan zien we ook een stijging van 7 procent in de vraag naar risk- en quantspecialisten.
 
In het algemeen richt de vraag zich vooral op professionals op starters- en middenniveau met goede talenkennis, aangezien bedrijven hun service centers of boekhoudafdelingen van onderaf uitbouwen.
___________________________________________________________________________________
Tijd voor een nieuwe job in Finance? Vind honderden topvacatures op Finance.nl. Plaats eenvoudig uw CV en laat u vinden door interessante werkgevers. Versnel direct uw carrière via Finance.nl.
___________________________________________________________________________________
Rob Vermaak, algemeen directeur van Robert Walters Benelux, zegt hierover: “De trend van het afgelopen jaar is zeer bemoedigend en laat zien dat de groei van de Nederlandse arbeidsmarkt gelijk opgaat met het economische herstel. Vooral binnen accounting & finance zien we veel activiteit, naarmate internationale bedrijven de voordelen benutten van de geografische ligging en talenkennis die Nederland te bieden heeft voor shared service centers.”
 
Een duidelijk gevolg van de exportstijging en de verbeterde economische situatie dit jaar  is de groei in het aantal vacatures voor functies in de logistiek (62%), marketing (10%), sales (9%) en secretariële en overige ondersteuning (39%). Deze cijfers zijn tekenend voor de nadruk op verkoop en groei van onderaf.
 
Samen met de economische groei en het stijgende vertrouwen onder professionals is ook een snelle toename van de vraag naar uitzendkrachten en interim professionals  te zien. Robert Walters verwacht echter ook een stijging van het aantal vaste functies naarmate bedrijven zich opmaken voor duurzame groei.
 
Rob Vermaak vertelt verder: “De resultaten weerspiegelen het economisch herstel, en wanneer we de totale markt bekijken, zien we een stijgend vertrouwen onder bedrijven. Onze verwachting is dat de tendens van hogere personeelsbezetting door tijdelijke aanstellingen zal leiden tot meer werving van vaste arbeidskrachten en dat de stijgende vraag naar kandidaten zal aanhouden.”

Gerelateerde artikelen