Voldoende loopbaankansen oudere financial

fallback
Bijna driekwart van de financieel managers vindt dat de carrièremogelijkheden voor medewerkers van boven de veertig jaar voldoende zijn. Leeftijd speelt wel degelijk een rol bij de keuze van medewerkers, maar het is niet zo dat ouderen, zoals vaak wordt gesuggereerd, vrijwel niet aan de bak kunnen komen.

De rol van leeftijd en vergrijzing op de arbeidsmarkt is onderzocht door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau in opdracht van financieel uitzend-, detacherings en wervings- en selectiebureau Robert Half International. De interviews vonden plaats in negen landen, waaronder Groot-Brittannië en Nederland.

Rol leeftijd
Leeftijd speelt in veel gevallen geen grote rol. Maar liefst 89 procent van de ondervraagden heeft er geen problemen mee als een jonger persoon hun manager wordt. En 61 procent van de ondervraagden geeft aan leeftijd niet van belang te vinden voor een managementfunctie.

Discussiepunt
Leeftijd speelt soms wel een rol. In exact driekwart van de gevallen geven ondervraagde managers aan dat leeftijd meer en meer een discussiepunt wordt in de huidige arbeidsmarkt. Er zal meer over nagedacht moeten worden. Bijna de helft van de bedrijven, zo erkent men, is niet voorbereid op de verandering in de arbeidsmarkt.

Gerelateerde artikelen