Virtueel (leren) leiden zet door

Corona heeft leiderschapsontwikkeling online gestuurd: meer en meer programma's nu digitaal of blended.

Virtuele leiderschapsprogramma's worden snel de nieuwe norm voor bedrijven over de hele wereld: 41 procent van de organisaties is al begonnen met het omzetten van persoonlijke programma's in virtuele en gemengde programma's. Succes in termen van rendement en impact van deze cursussen moet nog worden afgewacht. Dit zijn conclusies uit het onderzoeksrapport 'Leren en leiderschapsontwikkeling gedurende tijden van Covid-19'. Dit onderzoek is ontwikkeld door prof. Dr. Nick van Dam van IE University. Het rapport verzamelde de zienswijzen van onder andere 60 CLO's (Chief Learning Officers) wereldwijd, om op basis daarvan uitdagingen en kansen voor bedrijfsontwikkeling in de nieuwe, post-Covid-bedrijfswereld te analyseren.

Ontwikkelingsprogramma's voor virtueel leiderschap zijn relatief nieuw voor de meeste bedrijven, maar 68 procent van de CLO's dat senior managers de noodzaak erkennen om nieuwe vaardigheden op dit terrein te leren en deel te nemen. Al vóór Covid-19 hadden bedrijven de behoefte om het personeel bij- en om- te scholen en om ze duurzaam inzetbaar te houden en te laten groeien. De pandemie zal die behoefte aan bij- en omscholing alleen maar versnellen, aangezien veel van de banen die zijn geschrapt, niet zullen terugkeren. Een gebrek aan methodologie werd genoemd als de grootste uitdaging (28 procent) ??bij het implementeren van succesvolle virtuele of blended cursussen, gevolgd door een ontoereikende technologie-infrastructuur (21 procent).

Van facturen die kwijtraken tot budgethouders die geen tijd hebben om de gewenste handtekening te zetten; inefficiënte, handmatige factuurverwerking kan behóórlijk frustrerend zijn. Welke van deze 5 grootste frustraties herken jij?

(bron: IE University; foto Tumisu, Pixabay)

 

Gerelateerde artikelen