Verbouwing gecrowdfund ziekenhuis officieel van start

10,6 miljoen euro voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is door crowdfuning opgehaald middels de grootste crowdfundingactie voor de zorg ooit.

De start van de renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen wordt op dinsdag 23 februari gevierd. Het is het eerste bouwproject in de zorg waarvan de kosten deels worden betaald door middel van crowdfunding. 
Burgemeester Letty Demmers van Vlissingen zal de renovatie officieel maken door met een sloopkraan de voormalige hoofdentree deels te slopen. 
Het ADRZ Vlissingen wordt komende maanden grondig verbouwd. Enkele delen die in de loop van de tijd tegen het gebouw aan zijn gezet, zullen worden gesloopt. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een lichte en moderne uitstraling. De revitalisatie van het ziekenhuis houdt ook in dat het teruggaat van bijna 30.000 vierkante meter naar 11.000 vierkante meter. De overige ruimtes zullen worden verhuurd aan andere zorgaanbieders, zoals een apotheek, tandartsen of fysiotherapeuten. 
Beste zorg voor Zeeuwen
ADRZ-directeur Claudia Brandenburg: “Ik ben heel trots dat we nu op dit punt zijn gekomen. Het ADRZ zal straks de beste zorg kunnen leveren aan de Zeeuwse patiënt in een prachtig, modern ziekenhuis dat helemaal is toegerust op de eisen van deze tijd.” Ter voorbereiding is in oktober de hoofdingang al gesloten. Bezoekers gaan nu tijdelijk via de zuidzijde het ziekenhuis in. De renovatie wordt uitgevoerd door drie Zeeuwse bedrijven: Bouwgroep Peters, Hoondert en Delta Netwerkgroep.  
“Het ADRZ Vlissingen is al jaren een vertrouwde plek op Walcheren. Het is dan ook heel fijn dat wij er voor kunnen zorgen dat het gebouw in Vlissingen behouden blijft op een manier waarop het helemaal past bij de wensen en eisen van deze tijd”, zegt Ron Flipse, directeur van hoofdaannemer Bouwgroep Peters. 
Crowdfunding
De renovatie kost in totaal 20,6 miljoen euro. Meer dan de helft, 10,6 miljoen euro, is door ZIB Crowdfuning opgehaald middels de grootste crowdfundingactie voor de zorg die tot nu toe in Nederland is gehouden. Ruim 650 particulieren en zakelijke investeerders doen mee aan het project. Van hen komt 45 procent van Walcheren, 30 procent van de investeerders komt van buiten Zeeland.
ZIB Crowdfunding is een initiatief van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe. “De Zeeuwen hebben dit ziekenhuis in hun hart gesloten. 70 procent van alle investeerders komt uit Zeeland en ook de bedrijven die bij de renovatie betrokken zijn, komen allemaal uit onze provincie. Het is dan ook oprecht een project van én voor de Zeeuwen.” 
 

Gerelateerde artikelen