Veel financials zoeken volgend jaar andere baan

Tevredenheid over management, maar zorgen over persoonlijke ambities.

Bijna vier op de tien medewerkers in de financiële sector (38%) wil volgend jaar een andere baan. Dat is een gevolg van de coronacrisis. Dertig procent zegt stappen in de carrière te hebben gemist.

Dit blijkt uit Europees onderzoek van Workday en Yonder over werkbeleving. Het onderzoek werd in negen Europese landen uitgevoerd, waaronder in Nederland. Ruim 17.000 respondenten werden bevraagd over hun ervaringen met thuiswerken.

Ondanks de vertrekwens tonen de ondervraagde medewerkers in de financiële sector zich tevreden over de tools waarover zij beschikken. 93 procent heeft toegang tot alle benodigde informatie. Daarmee doet de financiële sector het beter dan andere sectoren in Nederland. In de zakelijke dienstverlening bijvoorbeeld heeft slechts 59 procent toegang tot de nodige tools.

Ook over het management uiten ze zich tevreden. Het welzijn van medewerkers had prioriteit had bij het management, volgens bijna twee derde van de Nederlandse respondenten (62%). Iets meer van de ondervraagden (66%) stelt dat werkgevers goede ondersteuning boden bij werkzaamheden.

 Bijna driekwart van de respondenten (72%) geeft aan dat het management zich empathisch heeft opgesteld tegenover het personeel.

Wel vragen ze meer aandacht voor persoonlijke ambities. Ruim een derde van het personeel in de financiële sector (37%) geeft aan dat er het afgelopen jaar minder aandacht was voor persoonlijke motivatie en ambitie. Zij geven ook aan dat ze kansen hebben gemist om nieuwe vaardigheden op te doen of nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen (39%). Slechts een derde geeft aan een opleiding te hebben gekregen over hoe zij effectief thuis kunnen werken.

 

Gerelateerde artikelen