Van de Kraats (Randstad) winnaar CFO of the Year Award 2006 (beursgenoteerd)

Bij de beursgenoteerde ondernemingen is Robert-Jan van de Kraats van Randstad Holding CFO of the Year 2006 geworden. Zowel in het onderzoek van The Hackett Group als in dat van Rematch is hij met zijn onderneming op de eerste plaats gekomen.

In voorgaande jaren was de jury al vaker van mening dat Van de Kraats ‘een uitmuntende CFO’ is, maar die waardering kan hij nu pas verzilveren. De uitstekende cijfers die Randstad in 2005 produceerde, zijn volgens de jury ook voor een groot deel op het conto van van de Kraats te schrijven.

Van de Kraats zelf gaf onlangs in Chief Financial Officer hoog op van wat hij aanduidt als het ‘navigatiemechanisme’ in een onderneming: “Er moet een goede planning komen, waarbij voor allerlei betrokkenen ‘targets’ worden gesteld en ‘milestones’ en controle- en rapportagemogelijkheden worden ingebouwd zodat je kunt ingrijpen als niet alles loopt zoals verwacht.

Dit navigatiemechanisme is niet alleen bedoeld om bedrijfsprestaties te plannen, te meten en te verbeteren. Het is ook een instrument om de integriteit en cultuur binnen het bedrijf te waarborgen.”

 

Winnaars beursgenoteerde bedrijven
1. Robert-Jan van de Kraats, CFO Randstad Holding
2. Huub van Rozendaal, CFO Sligro Food Group
3. Hans den Hartog, CFO Ordina

Gerelateerde artikelen