Van de Kraats (CFO Randstad): Fundamenteel, klassiek herstel

Uitzendorganisatie Randstad ziet de markt licht herstellen, maar het zal nog kwartalen duren voordat de winstmarges van het concern zullen verbeteren. Als het herstel aanhoudt, hoopt CFO Robert-Jan van de Kraats volgend jaar weer dividend uit te kunnen keren.

Van de Kraats zei dit tegen ANP-Reuters. “We zien een fundamenteel, klassiek herstel”, aldus Van de Kraats. ,,Dat betekent dat de vraag in de industrie als eerste aantrekt. In de Verenigde Staten heeft dat al geleid tot groei, in Duitsland en Frankrijk is de krimp aanzienlijk minder geworden.”

De ontwikkelingen in Nederland lopen daar enigszins op achter, vanwege het grote belang van de dienstensector voor de economie. ,,Maar de periode tussen herstel van de industrie en dienstensector is korter geworden. Als de goede ontwikkelingen doorzetten moeten we ook in Nederland in de tweede helft van 2010 herstel gaan zien”, voorspelde de CFO.

Door de recessie zijn de winstmarges van Randstad afgelopen kwartalen flink gedaald. ,,Dat past ook in het klassieke beeld”, aldus Van de Kraats. ,,Eerst gaan de volumes onderuit, daarna de marges. Voordat we daarin weer een positieve trend zien ten opzichte van het voorgaande jaar zijn we kwartalen verder. Maar de afname van de marges zal wel steeds kleiner worden.”

Aandeelhouders van Randstad krijgen over 2009 geen dividend uitgekeerd. Van de Kraats hoopt dat dit volgend jaar wel weer zo zal zijn. ,,Maar dat vereist een goede ontwikkeling. Als de trend die we nu zien doorzet, dan zijn we hoopvol. Maar we weten het niet.”

 

Gerelateerde artikelen