Trump: China wil handelsdeal met VS

China wil een handelsdeal met de VS om verdere Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen te voorkomen. Dat heeft president Donald Trump gezegd.

Trump zei dat China een vrij volledige lijst met 142 handelsvoorstellen heeft opgesteld. Er missen nog vier of vijf grote zaken, aldus de president: “Het is een lange lijst en nog niet helemaal acceptabel voor mij. Maar ik denk dat we het extreem goed doen wat betreft China.”
Later deze maand heeft Trump een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping op de G20-bijeenkomst in Argentinië. Trump had al eerder laten weten dan graag tot een handelsakkoord te willen komen. Overigens zei de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross afgelopen donderdag nog dat de ontmoeting van Trump en Xi naar alle waarschijnlijkheid niet tot een doorbraak in het handelsconflict zal leiden.
De VS en China hebben wederzijds importheffingen opgelegd. Trump beklaagde zich lange tijd over het handelstekort dat de VS hebben met China. Ook heeft hij China beschuldigd van oneerlijke handelspraktijken.

Gerelateerde artikelen