Top 10 kanalen bij het vinden van een baan

Headhunters blijken voor financials het meest waardevol bij het vinden van een nieuwe baan, zo blijkt uit het onderzoek 'Best Employer to Work for in Finance 2010'. Het eigen netwerk en financiële recruiters nemen in de top 10 de nummers 2 en 3 in. Traditionele wervingsmethoden als carrièremagazines en advertenties in dagbladen leveren de werkzoekende financial minder op dan het eigen digitale netwerk, zo blijkt verder.

Het onderzoek vond plaats onder 942 financials en geeft een waardevol inzicht in de manier waarop sollicitanten aan hun baan zijn gekomen. Digitale netwerken als Finance Talent en Linkedin worden aanzienlijk hoger ingeschat dan meer traditionele middelen als advertenties in landelijke dagbladen en open sollicitaties.

942 Respondenten gaven antwoord op de vraag ‘Wat zijn voor u de belangrijkste ingangen bij het vinden van een nieuwe baan / Via welk kanaal heeft u uw meest recente baan gevonden?

Op basis van de resultaten is de top tien kanalen bij het vinden van een nieuwe baan (met tussen haakjes de percentages): 

1.   Headhunters (55%)
2.   Mijn (fysieke) vrienden- en kennissenkring (46%)
3.   Financiële recruiters
(45%)
4.   Websites van bedrijven waar sollicitanten willen werken (36%)
5.   Vakgerichte vacaturesites (36%)
6.   Eigen digitale netwerk (36%)
7.   Algemene vacaturesites (24%)
8.   Carrièremagazines (22%)
9.   Open sollicitatie (20%)
10. Advertentie in landelijke dagbladen (15%)

Eerder berichtte Financieel Management u onder meer over het afnemen van de werkdruk onder financials, het voorbijstreven van Yacht door Conquaestor als meest populaire detacheerder en de nr. 1 positie van de Rabobank. De top 100 beste werkgevers voor financials in 2010 vindt u hier.

Over het onderzoek Best Employer to Work for
Financieel-management.nl
en de vacaturesite www.finance.nl voeren sinds 2007 het nationale imago-onderzoek ‘Best Employers to Work for in Finance’ uit. De volledige resultaten worden in juni 2010 gepubliceerd in de carrièrespecial van Tijdschrift Financieel Management. Tevens zal er op financieel-management.nl ook veel aandacht worden besteed aan het onderzoek. 4 mei jongstleden werden de resultaten ook live gepresenteerd tijdens een bijeenkomst bij Randstad

– Profileer uw bedrijf als werkgever in de carrièrespecial van Tijdschrift Financieel Management die in juni 2010 weer verschijnt. In de carrièrespecial vinden 11.000 financials naast de uitslag van het onderzoek tal van carrièretips en tevens ook het jaarlijkse overzicht van jonge talentvolle financials….

– Breng uw vacature onder de aandacht van 50.000 financials met een spotlight vacature.
Zie www.finance.nl.

Neem contact op met Alex van Groningen voor meer informatie 06 50 643 283 of alex@vangroningen.nl

 

 

 

Gerelateerde artikelen