Toename uitgaven aan corporate training

Economisch herstel in de Verenigde Staten is duidelijk zichtbaar. Volgens een recent onderzoek van Forbes nemen de uitgaven van bedrijven aan corporate training toe. In 2013 bedroeg de toename maar liefst 15 procent. De totale uitgaven bedroegen 70 miljard dollar in de VS en 130 miljard dollar wereldwijd.

Volgens het Forbes rapport is corporate training altijd een zeer goede indicator van economische activiteit. Wanneer bedrijven groeien, gaan ze nieuwe mensen opleiden, en hun bestaande managers en leiders nieuwe skills leren. 
De toename heeft zich al opgebouwd sinds 2011, toen namen de uitgaven met 10 procent toe. Ook in 2012 werd er 12 procent meer besteedt aan corporate training. Dit illustreert dat bedrijven een groot gat zien tussen de competenties die ze nodig hebben, en op dit moment in huis hebben. Deze kloof is gegroeid sinds de crisis wereldwijd losbarstte in 2008.   
Enkele feiten uit het onderzoek:
– Business en HR managers hebben leiders nodig op alle niveaus. De uitgaven aan leiderschap ontwikkeling blijven daarom continu hoog. Dit is zelfs de nr. 1 uitgave onder bedrijven: 35 procent van het training budget wordt eraan gespendeerd. 
– High performing bedrijven geven meer uit aan corporate training. Dit toont aan dat deze uitgaven zich terugbetalen. 
– Technologie speelt een steeds grote rol in corporate training. Formele educatie in het leslokaal blijft noodzakelijk, maar dit wordt steeds vaker aangevuld met videocursussen en virtuele lesmethoden. 
__________________________________________________________________________________

Wilt u nu, meer dan ooit, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Neem dan deel aan een van de opleidingen van Alex van Groningen. Klik hier voor de agenda Permanente Educatie en verzeker u direct van een plaats.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen