Talent weg om manager

Hoogopgeleiden verlaten hun baan vanwege hun manager. Inhoud dé reden om te blijven.

Een kwart van de hoogopgeleiden zoekt een andere baan vanwege de leidinggevende. Vrouwen kiezen om die reden zelfs twee keer zo vaak voor vertrek dan mannen. Andere redenen voor een overstap zijn onvoldoende doorgroeimogelijkheden en omdat het werk niet leuk of uitdagend genoeg is. Dit meldt vacaturesite Intermediair op basis van onderzoek onder duizenden werkzoekende hoogopgeleiden.

Het goede nieuws is dat de inhoud van het werk voor het eerst sinds jaren weer de belangrijkste reden is om niét weg te gaan, gevolgd door prettige collega’s, een goede balans tussen werk en privé, het salaris en een vast contract.

Het vertrouwen in baanzekerheid kreeg door de onzekere economische situatie een knauw, met name bij vrouwen. In 2018 dacht 82 procent van hen hun baan niet te verliezen, dit jaar is dat 10 procent lager. Ook onder mannen daalde dit vertrouwen, maar wel minder hard, van 76 naar 71 procent. De jongere generatie is het meest onzeker. Minder dan de helft van de jongeren tot 23 jaar is zeker over hun contract bij hun huidige werkgever. Van de groep daarboven is ongeveer driekwart zeker van hun contract.

(bron: ANP; foto: Andrea Piacquadio, Pexels)

Gerelateerde artikelen