Sterke toename freelance financials

Volgens onderzoek van Steens & Partners Interim Finance Consultants zijn in 2007 dertig procent meer financieel managers en professionals freelancer geworden dan in het jaar ervoor. Op de arbeidsmarkt als geheel zijn in 2007 negentien procent meer werknemers freelancer geworden.

Onafhankelijk onderzoek toont verder dat één op de zes werkzame financials het zelfstandig ondernemerschap ziet als aantrekkelijke (nieuwe) functie. De nieuwe groep freelancers heeft in meer dan tachtig procent van de gevallen zelf ontslag genomen om vervolgens als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Het is vooral de ervaren groep financieel managers en professionals die de stap naar het zelfstandig ondernemerschap zet. De nieuwe groep freelance financials bestaat voor 86 procent uit mannen en woont voornamelijk in de Randstad.

De belangrijkste reden om als freelance financieel interimmanager te gaan werken is de mate van vrijheid van opdrachten en de variatie binnen het werk. Meer geld verdienen is slechts in elf procent van de gevallen de voornaamste reden. Voor het grootste deel van de freelance financials is dit de nieuwe manier van werken en ook bij wat economische tegenwind zullen ze geen vaste baan meer nemen.

Gerelateerde artikelen