Slechts 20 procent financials volgt minimaal 5 trainingsdagen per jaar

De helft van de financiële professionals (51%) volgt jaarlijks minimaal vijf trainingdagen. Ruim een kwart (27%) volgt geen of minder trainingdagen per jaar. Dat blijkt uit het onderzoek 'Best Employers to Work for in Finance 2012' dat door FM.nl en Finance.nl onder ruim 2000 financiële professionals is uitgevoerd.

Aan respondenten van het onderzoek is de stelling voorgelegd: ‘Om mijn vakkennis op peil te houden, volg ik jaarlijks minimaal vijf trainingsdagen’. We zien dat in 2012 minder financiële professionals het (helemaal) eens zijn met deze stelling (van 55% in 2011, naar 51% in 2012).

In onderstaande figuur staat weergegeven in hoeverre de respondenten het eens zijn met de stelling:

 

Keuzebevoegdheid trainingen
De onderzoekers hebben gevraagd wie bepaalt welke trainingen en cursussen de financiële professional volgt. Bij een meerderheid van de financiële professionals (70%) wordt overlegd welke trainingen en of cursussen zij gaan volgen. Bij 37 procent beslist uiteindelijk de leidinggevende en bij een derde (33%) bepaalt de financieel professional zelf.
__________________________________________________________________________________

Vergroot uw kennis met opleidingen van topniveau
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau. Volg een van de opleidingen van Alex van Groningen. Opleidingen voor accountants en financials die hun kennis en vaardigheden willen en moeten vergroten.
Bekijk de Permanente Educatie agenda en meld u direct aan.

Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.

Profileer uw bedrijf in de carriere special van Tijdschrift Financieel Management
In de september editie van 2012 staat het ’thema ‘De Finance Professional’ centraal. Dit is de ideale kans om uw bedrijf te tonen aan 10.000 finance professionals. Direct contact? Bel Ezri Blaauw op 020 57 88 913 of stuur een mail naar eblaauw@alexvangroningen.nl.

Bezoek het Financieel Management Gala met uw Finance team
Kom met uw financiële team naar het Financieel Management Gala, geniet van een exclusief diner en live acts, sta stil bij de teamspirit en ontmoet meer dan 300 financiële vakgenoten. Ook maken deelnemende teams kans op het winnen van één van de vijf Financieel Management Awards. Ga direct naar fmgala.nl.
_________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen