SkylineDx benoemt Leonard Kruimer tot CFO

De biotechnologische onderneming SkylineDx heeft Leon Kruimer benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) per 15 augustus.

Kruimer heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van corporate finance, planning en strategie, waaronder 15 jaar in senior management functies van zowel private als beursgenoteerde biotechbedrijven, waaronder Crucell. 
Leon Kruimer was CFO van de Leidse vaccinontwikkelaar Crucell van 1998 tot 2011, het jaar dat het werd overgenomen door Johnson & Johnson. Bij Crucell was hij verantwoordelijk voor zowel de private financiering van de onderneming als voor de beursgang op NASDAQ en Euronext in 2000 en de notering op de Zwitserse beurs in 2006. 
Kruimer was nauw betrokken bij de M&A strategie van Crucell, waaronder de acquisitie van het Zwitserse Berna Biotech. Hij was bovendien commissaris van het private Leidse biotechbedrijf Profibrix van 2011 tot de verkoop aan het Amerikaanse aan de NASDAQ genoteerde The Medicines Company in 2013. In 2014 was hij CFO van BBB Therapeutics in Leiden.
Voorafgaand aan Crucell was Leon Kruimer algemeen directeur van TIP Europe, onderdeel van GE Capital. Ook was hij consultant bij McKinsey & Company en startte zijn carrière bij Price Waterhouse in New York. Hij behaalde zijn MBA aan de Harvard Business School en is registeraccountant in de staat New York.

Gerelateerde artikelen