Schreeuwend tekort supply chain managers

Door de kredietcrisis en globalisering zien bedrijven het belang van supply chain management en wordt naarstig gezocht naar mensen die dit een professionele invulling kunnen geven. De huidige kennis van bedrijven over supply chain management schiet volgens Slik dramatisch tekort. Goede supply chain managers zijn schaars en worden duur betaald. ‘Het salaris

van een goede supply chain manager is inmiddels verdubbeld’, aldus Slik. Huidige inkoopopleidingen voldoen niet langer aan de norm en de analytische en sourcingvaardigheden van inkopers schieten tekort. Volgens Slik blijft global sourcing onbenut in het inkoopvak.

Inkopers kijken met oogkleppen op naar de (inkoop)markt en zien onvoldoende dat de internationale kansen op een presenteerblaadje worden aangeboden. Volgens Slik is het tijd dat organisaties het inkoopvak internationaal gaan bedrijven en de functie serieus waarderen. Alleen dan kunnen zij aanzienlijk op de kosten besparen en optimaal invulling geven aan supply chain management.

Gerelateerde artikelen