SAS Nederland versterkt business unit Public Sector

SAS, leverancier van business intelligence- en analytische-software, versterkt haar Business Unit Public Sector met vier ervaren mensen. Naast de landelijke en plaatselijke overheden, richt de business unit zich ook op de gezondheidszorg, over de volle breedte. De aanstelling van een markspecifieke Consulting Business Manager onderstreept dat SAS, naast de verkoop van software, ook in deze markt steeds meer een adviserende en dienstverlenende rol heeft, vaak in samenwerking met partners.

SAS is recent uitgeroepen tot ´Top ICT-werkgever 2007´. Het bedrijf wordt door haar werknemers gewaardeerd om haar arbeids-omstandigheden, promotiekansen, opleidingen, trainingen, innovatie en werksfeer. De BI-leverancier weet hiermee haar medewerkers te behouden en nieuw talent aan te trekken. SAS blijft haar Nederlandse team uitbreiden om te voldoen aan de grote vraag naar generieke en sectorspecifieke Business Intelligence-oplossingen.

Feiko van Andel
Feiko van Andel (48) versterkt SAS´ business unit Public Sector als Senior Account Manager. Van Andel heeft commerciële ervaring binnen de sector opgedaan in ERP- en DMS/BI-projecten tijdens zijn laatste functie bij Atos Origin en daarvoor bij PinkRoccade. Van Andel ziet het als een uitdaging om SAS’ opdrachtgevers een effectiviteitslag te laten maken.

Paul Leering
Paul Leering (45) versterkt SAS´ business unit Public Sector als Senior Account Manager. Hij komt van McKesson, dat gespecialiseerd is in ziekenhuisinformatie-systemen. Daarvoor werkte hij acht jaar voor overheidsklanten van Xerox, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de ministeries. Momenteel is hij ook bezig met een MBA-studie. Leering is ervan overtuigd dat SAS de producten en kennis in huis heeft, én de juiste bedrijfscultuur heeft om opdrachtgevers ook op lange termijn de vruchten van de implementaties te laten plukken.

Henk Stobbe
Henk Stobbe (39) versterkt SAS´ business unit Public Sector als Account Manager. Hij werkte de afgelopen zes jaar vanuit FIQAS Software voor zakelijke-dienstverleners waaraan grootschalige bedrijfsprocessen op het gebied van facturering en incasso uitbesteed kunnen worden, waaronder die van zorgverleners. Vernieuwing, efficiëntie en effectiviteit zijn drie thema’s die in de gezondheidszorg spelen, waarmee Stobbe in zijn vorige baan vertrouwd is geraakt. Hij is overtuigd van de waarde die SAS op dit gebied en binnen deze sector kan leveren door middel van Business Intelligence- en Performance Management-trajecten.

Jan Poppe
Jan Poppe (47) versterkt SAS´ business unit Public Sector als Consulting Business Manager. Voor zijn komst naar SAS werkte hij twaalf jaar voor verscheidene klanten van Capgemini en Ernst&Young Consulting. Poppe hield zich hier bezig met practice- en projectmanagement en verzorgde de business- en applicatieconsultancy. In zijn nieuwe functie wordt Poppe verantwoordelijk voor de dienstverlening aan, ondersteuning bij en opleiding van klanten van de business unit Public Sector, waaronder de gezondheidszorg, en de verkoop daarvan.

Michael Otten, Business Unit Manager Public Sector, waaronder ook de gezondheidszorg valt, zegt: “De komst van deze vier mensen laat zien dat SAS in deze sector sterk richting de oplossingen groeit. Daarbij horen advies en implementatie, vaak in samenwerking met partners, én de juiste dienstverlening, ondersteuning en opleiding, waarvoor onze Consulting Business Manager Jan Poppe helemaal voor is vrijgemaakt.”

Gerelateerde artikelen