Salaris en secundaire voorwaarden van kleine invloed op werktevredenheid

Volgens een recent uitgevoerd onderzoek door recruitment consultancy specialist Robert Walters, zijn het salaris en de secundaire voorwaarden niet van grote toegevoegde waarde op de werktevredenheid.

Bijna 10.000 professionals in België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten hebben aan het onderzoek meegedaan. Het onderzoek ging over verschillende werkgerelateerde onderwerpen zoals de balans werk/privé, tevredenheid over het werk, motivatie en coaching.
 
De resultaten van het onderzoek laten zien dat 29% van professionals het aangaan en overwinnen van uitdagingen het meest bepalend vindt voor een hoge werktevredenheid. 25% van de respondenten vindt een goede balans werk/privé het meest van belang voor de werktevredenheid, gevolgd door 23% die het behalen van status en meer verantwoordelijkheid het meest vindt bijdragen. Het salaris en de secundaire voorwaarden waren het meest bepalend voor slechts 16% van de respondenten, gevolgd door 5% die anderen helpen het meest van invloed vindt op de eigen werktevredenheid.

Rob Vermaak, Managing Director Robert Walters Benelux, zegt: “Deze resultaten laten zien dat mensen nog altijd een uitdagende rol willen vervullen die hen de mogelijkheid geeft om verder te komen in hun carrière, ongeacht externe economische condities. De balans werk/ privé is daarnaast een belangrijke factor voor onder meer de Y-generatie en mensen die te maken hebben (gehad) met een ‘burn out’ tijdens de recessie. Ondanks de algemene perceptie dat beloning de meest bepalende motiverende factor zou zijn, blijkt dit juist minder het geval te zijn wanneer men tevreden is met het bereikte functieniveau en andere factoren meer prioriteit krijgen ”

Bron: Robert Walters

Gerelateerde artikelen