Ronald Buwalda nieuwe CFO DSB Bank

Met ingang van vandaag zal Ronald Buwalda (37) de functie Chief Financial Officer (CFO) bij DSB Bank bekleden. Robin Linschoten (52) krijgt de functie van Chief Risk Officer (CRO). Buwalda was Directeur Finance & Control en plaatsvervangend CFO. Oud-staatssecretaris Linschoten (VVD) was tot voor kort Commissaris bij DSB.

DSB stelt in een persbericht: Geheel in lijn met het rapport van de commissie Maas wordt in de nieuwe functie van Chief Risk Officer tot op het hoogste niveau aandacht geschonken aan risk, corporate governance, compliance en communicatie.

Ronald Buwalda is registeraccountant en volgde een controllersopleiding aan Universiteit Nijenrode. Hij startte zijn carrière in de accountancy en was tot 2003 manager bij Deloitte Consultants waarna hij vervolgens in dienst trad bij DSB Bank. Na een korte onderbreking (april – juni 2009) bij de Friesland Bank, is hij terug bij DSB.

Robin Linschoten was wetenschappelijk medewerker van de VVD fractie in de Tweede Kamer en van 1982 tot 1994 lid van de Tweede Kamer w.o. van 1991 tot 1994 voorzitter van de vaste Kamercommissie voor financiën. Van 1994 tot 1996 was hij Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vervolgens tot op heden zelfstandig ondernemer/DGA.

Twee maanden terug verdween een andere prominente VVD’er. Frank de Grave stapte halverwege mei op na twee maanden in dienst te zijn geweest. De officiële reden voor zijn vertrek was dat zijn karakter botste met dat van Scheringa.

Gerelateerde artikelen