Rob Hoevens, CFO/COO PricewaterhouseCoopers: Helder commitment aan MVO

fallback
Rob Hoevens van PwC is genomineerd in de categorie niet-beursgenoteerd.

Geboortejaar: 1959
Opleiding: HEAO Accountancy en HEAO Commerciële Economie
Loopbaan: Stapte in 1985 over van het Productschap voor Vis en Visproducten naar wat nu PricewaterhouseCoopers is. Sindsdien onder andere verantwoordelijk voor de administratieve dienstverleningsunit, coördinerend partner in charge, Leader Company Administrative Services (CAS) zowel EMEA (Europe, Middle East and Africa) als global, voorzitter van Financial Management Services PricewaterhouseCoopers Nederland en lid van de Board van de Eurofirm van PricewaterhouseCoopers. Sinds 2001 is hij lid van de Raad van Bestuur en vervult hij de functie van Chief Financial Officer.
Omzet: EURO 626 miljoen (in 2005).
Aantal medewerkers: 4.400 medewerkers (Nederland)Profiel
Rob Hoevens werkt al sinds 1985 bij PricewaterhouseCoopers, een vooraanstaande zakelijke dienstverlener met een breed pakket aan geïntegreerde professionele diensten vanuit drie verschillende invalshoeken: Assurance, Advisory en Tax & Human Resource.


Hij was sindsdien onder meer verantwoordelijk voor de administratieve dienstverleningsunit, coördinerend partner in charge, Leader Company Administrative Services (CAS) zowel EMEA (Europe, Middle East and Africa) als global.


Sinds 2001 is hij lid van de Raad van Bestuur van PwC en vervult hij de rol van CFO.  In zijn functie als CFO is Hoevens niet alleen verantwoordelijk voor Financiën, maar ook voor Advisory, Online & Knowledge Management, Facility Management, Corporate Group en Technology.


De afgelopen jaren was Rob Hoevens eveneens verantwoordelijk voor een verdere professionaliserings- en automatiseringsslag. De betrekkelijk nieuwe Line of Service Advisory heeft zich onder zijn verantwoordelijkheid bewezen door een positieve ontwikkeling van 15,4% omzetgroei.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen
PwC heeft in haar gedragscode een helder commitment afgegeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Een concreet voorbeeld van PwC’s commitment is de introductie in 2005 van een klimaatneutrale leaseregeling waarbij leaserijders gestimuleerd worden om enerzijds zuinigere lease-auto te bestellen en daar anderzijds vervolgens zuiniger mee te rijden. Tegelijkertijd compenseert PwC de CO2-uitstoot van zakelijk gereden kilometers door CO2-credits aan te kopen en te investeren in duurzaam bosbeheer en nieuwe aanplant.


PwC vindt het belangrijk om vanuit maatschappelijke betrokkenheid nadrukkelijk ook een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. PwC kent daarom zogenaamde ‘Mijn Projecten’. Dit zijn projecten die door individuele PwC-ers worden aangedragen en die een bepaald maatschappelijk doel dienen.


Voor deze projecten worden geen kosten in rekening gebracht, maar verder verschilt de uitvoering niet van ‘reguliere’ werkzaamheden voor betalende klanten. Dezelfde kwaliteitstandaard en operationele voorwaarden zijn van toepassing.


Voor 2006 is als doelstelling geformuleerd dat meer dan 200 verschillende mensen betrokken zijn bij CSR-projecten die gezamenlijk 15.000 adviesuren op een maatschappelijk zinvolle manier besteden. Binnen PwC is het de taak van de CFO te bewaken dat CSR-projecten evenveel prioriteit krijgen als reguliere projecten. 

Gerelateerde artikelen