‘Risicoprofiel Nederlandse bedrijven verbetert’

Het risicoprofiel van bedrijven verbetert, zo stelt de Nederlandse Vereniging van Banken. Dit blijkt volgens de NVB onder andere uit het percentage geaccepteerde financieringsaanvragen. Inmiddels worden volgens de Financieringsmonitor 8 van de 10 financieringsaanvragen geaccepteerd ten opzichte van 6 op de 10 in 2014.

Toch zien de banken dat de hoeveelheid uitstaande bancaire financiering in het mkb wel nog afneemt. “Dat komt onder andere doordat 8 op de 10 ondernemingen in Nederland zegt geen externe financiering nodig te hebben,” aldus de NVB.

De manier waarop het mkb zichzelf financiert, verandert langzaam. NVB: “De bekendheid van alternatieve vormen van financiering neemt geleidelijk toe en volgens Cambridge University neemt Nederland qua marktvolume zelfs een top 3-positie in Europa in. Banken ondersteunen deze ontwikkeling. Steeds meer bedrijven willen minder afhankelijk zijn van één financieringsbron. Banken vinden dit een gezonde ontwikkeling en daarom werken de banken steeds vaker samen met andere partijen om de financieringsbehoefte van klanten volledig in te kunnen vullen.”

Planon en SAP tillen samen vastgoed- en facility management naar een hoger plan en besteden daarbij in het bijzonder aandacht aan duurzaamheid. Dit vereist naadloze integratie, borging van compliance, toegang tot slimme inzichten via IoT en het automatiseren van beheer. Integreer nu uw SAP ERP-oplossing met software voor vastgoedbeheer.


 

Gerelateerde artikelen