Rabobank benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

Piet Moerland (59) wordt de nieuwe bestuursvoorzitter bij Rabobank. Hij vervangt huidig bestuursvoorzitter Bert Heemskerk die in de tweede helft van 2009 zijn functie neerlegt. Dat maakte de bank dinsdag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het bedrijf.

Moerland is al ruim twintig jaar verbonden aan Rabobank, sinds 2003 als bestuurder. ‘Met deze opvolging uit eigen gelederen wil de bank tevens voorzien in rust en continuïteit in deze economisch turbulente tijden’, laat president-commissaris Lense Koopmans weten.

De 65-jarige Bert Heemskerk was sinds 2003 bestuursvoorzitter van de Rabobank. Zijn aankomende vertrek was volgens een woordvoerder al lang geleden naar buiten gebracht. Heemskerk gaat met pensioen.

Rabobank liet dinsdag tevens weten dat het voor 2008 rekent op een ‘gematigde’ groei van de nettowinst. De bank had in 2008 enerzijds last van de kredietcrisis, vooral bij de divisie financiële markten bij Rabobank Internationaal. Aan de andere kant profiteerden lokale Rabobanken van de turbulente tijden door onder andere een stijgende kredietverlening aan middelgrote en kleine bedrijven (MKB).

Gerelateerde artikelen