Qurius wijzigt bestuursstructuur en benoemt nieuwe CFO

Qurius nv wijzigt de bestuursstructuur en benoemt Michiel Wolfswinkel tot Chief Financial Officer (CFO), zo maakt het softwareconcern vrijdag voorbeurs bekend. Bij de eerstvolgende algemene vergadering van aandeelhouders zal hij worden voorgedragen als statutair directeur.

Wolfswinkel was tot augustus 2008 statutair directeur en CFO van Van Der Moolen Holding NV en vervulde daarvoor diverse financiele functies bij Eneco, Matrix One en AT&T, licht het bedrijf toe.

Daarnaast meldt Qurius dat Tom Stolk per 1 december 2008 terugtreedt uit de Raad van Bestuur van het bedrijf. Hij verlaat volgens Qurius de onderneming in goed overleg. Stolk was verantwoordelijk voor de vestigingen van Qurius buiten Nederland.

‘In het besturingsmodel van Qurius ligt veel autonomie bij de landendirecteuren’, aldus CEO Fred Hermans. ‘Middels deze bestuurswijziging creëren we een korte en directe communicatielijn tussen de CEO en de landendirecteuren en daarmee tussen strategie en operatie.’

Naast Hermans als CEO en Wolfswinkel als CFO wordt de Raad van Bestuur gecompleteerd door Frank van der Woude, COO, die primair verantwoordelijk blijft voor Qurius Nederland BV.

Gerelateerde artikelen